Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 15/2011

Tre nye prodekaner ansat

Aarhus Universitet har nu ansat yderligere tre af de 14 prodekaner, som skal være med til at udvikle universitetets faglige profil i de kommende år. De tre nye prodekaner er ansat på de to hovedområder Arts og Health.

Arts:

  • Som prodekan for uddannelse: lektor, ph.d. Marianne Ping Huang kommer fra en stilling som institutleder på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Hun tiltræder per 15. juni.
  • Som prodekan for forskning og talentudvikling: lektor, ph.d. Anne Marie Pahuus, der har været institutleder på Institut for Filosofi og Idéhistorie på Aarhus Universitet siden 2009. Hun tiltræder den 1. juni.

Health:

  • Som prodekan for videnudveksling: professor, dr.med. John Michael Hasenkam, ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet. Han tiltræder per 1. juni.

De tre nye prodekaner slutter sig til de ni, som tiltrådte på Aarhus Universitet den 1. marts. De skal fremover bistå ved ledelsen af deres respektive hovedområder, men skal desuden deltage i de fire nye tværgående fora for hhv. forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse.

Ansættelsesprocessen til stillingen som prodekan for forskning på Science and Technology er endnu i proces, mens stillingen som prodekan for forskning på Health bliver slået op igen for at få et bredere ansøgerfelt.

 

Læs mere om de tre nye prodekaner:

Se oversigt over nu ansatte prodekaner


AU får markant placering på ny QS-ranking for Life Sciences

Rankingbureauet QS har netop offentliggjort tre nye ranglister inden for Life Sciences - psychology, medicine og biological sciences. Aarhus Universitet hører til verdenseliten på alle tre felter og er placeret blandt de 50 bedste universiteter på den ene af listerne.

På ranglisten for psychology er Aarhus Universitet således placeret som nr. 47 og er det højst rangerede universitet i det kontinentale Europa. I QS's opgørelse omfatter psychology de traditionelle sociale studier inden for psykologien, men inkluderer også en del sundhedsvidenskabelig hjerneforskning og neurovidenskab, f.eks. forskning i alzheimer, parkinsons mv.

Inden for medicine er Aarhus Universitet placeret i gruppen af universiteter fra 51-100, mens universitetet inden for området biological sciences er placeret i gruppen fra 101-150.

Ranglisterne bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt forskere og aftagere i hele verden, der måler universiteternes omdømme samt det gennemsnitlige antal citationer pr. forskningsartikel inden for området.

QS forventes, ligesom Times Higher og Shanghai-ranglisten, at publicere sin samlede rangliste for 2011 over verdens universiteter til september.  


Efterspurgt forskningsformidling til offentligheden

Aarhus Universitet har stor succes med MatchPoints-seminarerne, som har til formål at give offentligheden mulighed for at få adgang til førende forskning og dialog med forskerne. Et bredt udsnit af deltagere har meldt sig til det kommende MatchPoints-seminar, som afholdes den 12.-14. maj.

Blandt dette seminars absolutte hovednavne er den anerkendte amerikanske udenrigspolitiske ekspert Fareed Zakaria. Han blev kendt verden over, da han efter terrorangrebet 11. september skrev artiklen ”Why they hate us” i Newsweek. I morgen, lørdag den 7. maj, bringer Politiken et eksklusivt interview med Fareed Zakaria, som lægger op til det besøg, han aflægger på Aarhus Universitet i næste uge.


Debatmøde om universiteternes globale rolle

Aarhus Universitet og Danske Universiteter inviterer til debatmøde om universiteternes rolle i et globalt perspektiv.

Her vil en række prominente talere give deres bud på fremtidens universiteter. Blandt hovedtalerne er Dr. Jamil Salmi fra Verdensbanken og samfundsdebattøren Vincent F. Hendricks, og derudover vil der være bidrag fra en række nøglepersoner i universitetssektoren og erhvervslivet.

Medarbejdere, studerende og eksterne samarbejdspartnere er alle velkomne. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Arrangementet finder sted d. 25. maj kl. 14-17 i Søauditorierne.

  • Læs mere og tilmeld dig debatmødet 


Kalender

  • 12.-14. maj: MatchPoints 2011
  • 25. maj: Danske Universiteters debatmøde: ”Vinder vi kapløbet? - universiteternes rolle i globalt perspektiv  
  • 27. maj: uddeling af Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2011   
  • 17. juni: universitetet holder fest

Venlig hilsen,

Universitetsledelsen, den 6. maj

 

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2011 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog