Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 10/2013

AIAS søger nye fellows

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) har nu åbnet for nye fellowship-ansøgninger fra både eksterne forskere og forskere ved Aarhus Universitet.

AIAS samler topforskere inden for alle discipliner fra både ind- og udland og tilbyder fellowships i fire forskellige kategorier:

Jens Christian Skou Junior Fellowships og Jens Christian Skou Senior Fellowships kan søges af medarbejdere ved Aarhus Universitet, mens Dale T. Mortensen Junior Fellowships og Dale T. Mortensen Senior Fellowships henvender sig til forskere fra andre universiteter, som ønsker at arbejde på Aarhus Universitet.

Der kan søges om et fellowship på baggrund af et forskningsprojekt, med start i 2014.

Aarhus Institute of Advanced Studies er muliggjort gennem en donation fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Instituttet åbner officielt den 13. juni 2013 og har allerede rekrutteret den første gruppe fellows.

Fristen for denne ansøgningsrunde er 7. juni 2013.


12.344 ansøgere til kvote 2

Aarhus Universitet har i år modtaget 12.344 ansøgninger til kvote 2. Det er en lille stigning i forhold til 2012, hvor der blev sat en hidtidig rekord med 12.307 ansøgere.

Samtidig har 4.291 af ansøgerne - fire procent flere end sidste år – valgt Aarhus Universitet som deres første prioritet.

En oversigt over AU-ansøgernes fordeling på uddannelserne ventes klar inden længe.

I alt har optagelse.dk registreret 49.137 ansøgere til de danske videregående uddannelser.


MatchPoints åbner døre for alle til internationale eksperter

Årets MatchPoints-seminar har to offentlige arrangementer. Det første er på åbningsdagen med Harvard-professor Robert D. Putnam, der er i øjeblikket er distinguished visiting professor på Aarhus Universitet. Robert D. Putnam har særligt markeret sig med banebrydende forskning i social kapital.

Den følgende aften vil man kunne høre CNN-vært og politisk kommentator Fareed Zakaria, som vil tale om emnet ”Kultur og politik i de nye økonomier: Kommer det os ved?” Efter hans oplæg vil der være paneldebat med medvirken fra bl.a. tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Journalist Poul Erik Skammelsen er ordstyrer.

Begge arrangementer er offentlige, men kræver tilmelding. Arrangementet med Fareed Zakaria er mod betaling.

MatchPoints2013 vil i det hele taget bære præg af i Robert D. Putnams forskning i social kapital, defineret som den ressource, der ligger i borgernes indbyrdes tillidsrelationer og deres tillid til de offentlige institutioner.

  • Læs mere om MatchPoints2013

Mange besøgende til U-days

Aarhus Universitet havde tidligere på måneden besøg af flere end 5.600 potentielle ansøgere til en række særlige arrangementer for studiesøgende.

Uddannelser i både Aarhus, Herning og Emdrup åbnede dørene for de mange studieinteresserede, og en undersøgelse viser, at arrangementerne er med til at afklare studievalget for 82 procent af de besøgende.


Kalender

Universitetsledelsens nyhedsbrev udsendes igen i uge 14.


Med venlig hilsen,

Universitetsledelsen, den 21. marts

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2013 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog