Det skal være nemmere at være studerende og have en karriere ved siden af studierne - eksempelvis som professionel sportsudøver. Det skriver prorektor Berit Eika i et debatindlæg i Jyllands Posten, og fremhæver, at AU's arbejde med et "Dual Career"-program for studerende elitesportsudøvere også kan blive en gevinst for iværksættere.
Med ”Dual Career”-programmet, tilbyder AU universitetets i alt 240 studerende elitesportsudøvere personlig rådgivning og støtte, større studiemæssig fleksibilitet i obligatoriske forløb, Skype-transmission af undervisning og mange andre tiltag, der hjælper de unge videre med deres to-strengede karriere – uden at gå på kompromis med fagligheden.
Ifølge Berit Eika besidder elitesportsudøvere nogle karaktertræk, der kan gavne dem i deres akademiske virke, og hun ser det som universitetets pligt at gøre vejen lettere for dem, der kan og vil have en uddannelse ved siden af en anden karriere.
Erfaringerne fra studerende, der med succes kombinerer et fuldtidsstudium med en karriere som elitesportsudøvere, skal på sigt også bruges til at tilbyde støtte til studerende iværksættere, der arbejder med at realisere en god forretningsidé.
17 af AU's studerende elitesportsudøvere, der inden for det seneste år har kvalificeret sig til OL eller PL, eller vundet VM- eller EM-medaljer, blev igår hyldet ved en højtidelighed i Antikmuseet.
Ikke kun for deres sportslige præstationer, men også for deres evne til at tænke langsigtet og holde fast i deres uddannelse, mens de er på toppen af deres sportskarriere. Udover de deltagende sportstalenter, kunne AU også fejre at være den uddannelsesinstitution i Danmark, der har det højeste antal Team Danmark-støttede atleter.
Når Apples nye datacenter åbner i Foulum ved Viborg i 2017 bliver det med en delvis energiforsyning leveret af Aarhus Universitets biogasanlæg.
Datacenteret forventes at få et energiforbrug på, hvad der svarer til en halv million danske boligers energiforbrug, heraf ønskes halvdelen dækket af vedvarende energi.
Udover at være leveringsdygtig i biogas, skal samarbejdet desuden bruges til at forske i mulighederne for at oplagre vind- og solenergi. Til dette formål har Apple investeret 21,5 millioner kroner, der blandt andet indbefatter en udbygning af AU Foulums biogasanlæg.
Tegningerne til det nye datacenter og det kommende samarbejde blev præsenteret på en pressekonference fredag den 30. september.
Institut for Erhvervskommunikation og Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS er nået frem til en aftale om en eventuel sammenlægning og dermed for etableringen af Sektion for Virksomhedskommunikation på Institut for Virksomhedsledelse.
Aftalen er resultatet af en intern proces, der har kørt i løbet af sommeren i de to institutters LSU- og institutfora, de studerendes fagråd, FSU samt det akademiske råd.
Planen om en eventuel sammenlægning mellem de to institutter sker som følge af bestyrelsens beslutning om at lægge de erhvervssproglige uddannelser sammen med sproguddannelserne på Arts, hvilket har medført et behov for at drøfte den resterende del af Institut for Erhvervskommunikations fremtid.
Indstilingen om sammenlægningen forventes behandlet på bestyrelsesmødet den 27. oktober. Godkendes indstillingen vil sammenlægningen træde i kraft pr. 1. januar 2017.
The International Student Center (ISC) kan i år fejre 50-års arbejde med internationalisering på Aarhus Universitet.
Siden stiftelsen i 1966 har ISC været samlingspunkt for internationale studerende og medarbejdere og drivkraft i at integrere de udenlandske studerende i både det faglige og sociale studiemiljø.
I dag er centeret en del af Studenterhus Aarhus.
Jubilæet bliver markeret ved en højtidelighed og efterfølgende fest tirsdag den 4. oktober i Stakladen, hvor der blandt deltagerne er 35 repræsentanter fra AU’s partneruniversiteter, rektorerne fra de øvrige videregående uddannelsesinstitutioner i Aarhus og de af Aarhus Universitets medarbejdere, der arbejder med internationalisering.
Aarhus Universitet har sammen med Kræftens Bekæmpelse indgået en samarbejdsaftale, som skal styrke kræftforskningen i Danmark.
Dermed får forskerne på tværs af de to organisationer formelle rammer at lave fælles projekter indenfor. Det kan være at dele og udvikle viden om ny forskning og teknologi eller at starte fælles projekter.
Målet er også, at et stærkere samarbejdet på tværs af geografi og forskningsekspertise vil give bedre muligheder for at tiltrække eksterne forskningsbevillinger både nationalt og internationalt.
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen. Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp