Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 32/2016

Aarhus Symposium med besøg af statsministeren

Den 4. november 2016 inviterede Aarhus Symposium for sjette år i træk topledere og studerende til debat. Omkring 650 var mødt op til dette års tema ”The art of power”.

Formålet med symposiet er at skabe direkte kontakt mellem studerende og erhvervsledere. I år kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen byde velkommen. På talerstolen var også CEO i Novozymes Peder Holk Nielsen, CEO i TDC Group Pernille Erenbjerg og grundlægger af BIG Bjarke Ingels.

Bag arrangementer står 32 studerende fra Aarhus Universitet.


Rektor vil bygge broer til østjyske erhvervsfolk og politikere

Bedre østjysk infrastruktur og tættere kobling mellem studerende og det regionale erhvervsliv var rektor Brian Bech Nielsens centrale budskaber, da han i denne uge bød 500 erhvervsfolk og politikere velkommen til Østjysk Topmøde 2016. Mødet var arrangeret af Business Region Aarhus, der består af de 12 kommuner i den østjyske byregion. Arrangementet havde AU-alumne Jim Hagemand Snabe som hovedtaler.


Aftale om forskningsreserven på plads

I går aftes blev Folketingets partier enige om fordelingen af forskningsreserven på i alt 555 mio. kr. 

Det Frie Forskningsråd har fået tildelt 143 mio. kr. Det er væsentligt mere end i udspillet fra regeringen, hvor der var prioriteret et større beløb til Danmarks Innovationsfond.

Rektor Brian Bech Nielsen er glad for, at der er indgået en bred aftale, hvor man har tilgodeset den frie forskning. Ambitionen er dog fortsat at få vendt nedgangen i bevillingerne til forskning, som blev initieret med den seneste finanslov.


Strategier på Aarhus BSS og ST er vedtaget

Både Aarhus BSS og ST kunne i denne uge melde ud, at deres strategiplaner frem mod 2020 er endeligt vedtaget.

På Aarhus BSS er høj kvalitet i uddannelse og forskning, internationalt udsyn og eksterne relationer hjørnesten i strategien, der har været igennem en omfattende høringsproces i de relevante råd og udvalg. 

På ST fokuserer strategien på systematisk udvikling af kvaliteten inden for fakultetets vigtigste områder - forskning, uddannelse, talentudvikling, myndighedsrådgivning og erhvervssamarbejde. Strategiarbejdet har involveret alle institutter og større centre, og der foreligger nu strategier og handleplaner på alle niveauer.


Kurser i Horizon 2020-ansøgninger

Den 8. og 9. december afholdes to gratis kurser i ansøgninger til Horizon 2020. Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde har inviteret en af de førende eksperter på området, Dr. Sean Mc Carthy, der er kendt som en karismatisk og engageret oplægsholder.

Han vil afholde følgende to kurser: “How to write a competitive proposal for Horizon 2020” and “How to write the Impact of a Horizon 2020 proposal”

Deadline for tilmelding er 30. november.


AU vært for Industry 4.0 på Navitas

Torsdag den 2. november var Aarhus Universitet vært for Udenrigsministeriets og Uddannelses- og Forskningsministeriets internationale konference Industry 4.0.

Konferencen samlede mere end 500 toperhvervsfolk og sektoreksperter inden for digitalisering og forretningsmuligheder på de globale vækstmarkeder. Dekan for Science and Technology Niels-Christian Nielsen åbnede sammmen med Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs konferencen.


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/ medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp