Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 11/2018

Ny case competition: Studerende pitchede bæredygtige ideer for Arla

I denne uge havde Aarhus Universitets nye tværfaglige case competition – AU Challenge – sin debut.

44 studerende med 29 forskellige fagligheder og 15 forskellige nationaliteter havde taget imod udfordringen og fik i grupper på fire mand fire timer til at løse en case for Arla om bæredygtig emballage til deres on the go-produkter. Efterfølgende pitchede de studerende deres ideer for en jury med medlemmer fra Arla, Boston Consulting Group samt dekanen for Aarhus BSS.

Rektor Brian Bech Nielsen åbnede AU Challenge og fremhævede i sin tale de studerendes mod og vilje til at bringe sig selv og deres viden i spil for at skabe konkrete og brugbare løsninger til gavn for erhvervslivet.

”Alene ved at tilmelde jer denne case competition, har I demonstreret vilje til at udfordre jer selv – og til at sætte jeres evner og viden på prøve”, sagde han blandt andet.

AU Challenge er et led i universitetets løbende indsats for at styrke de studerendes karrierekompetencer og forberede dem bedre til arbejdsmarkedet. En del af konceptet omfatter derfor også tre forudgående workshops, hvor de studerende lærer metoder til problemløsning og samarbejde, forretningsforståelse og præsentationsteknik.

Alle teams fra AU Challenge har nu adgang til Aspire, som er en del af den veletablerede Aarhus Case Competition, der løber af stablen i næste uge.

AU Challenge vil nu blive evalueret, og universitetsledelsen vil tage beslutning om, hvorvidt og i hvilken form, AU Challenge skal fortsætte.


Informationsmøde om ansøgning til Danmarks Grundforskningsfond

Den 1. maj besøger Danmarks Grundforskningsfond Aarhus Universitet for at præsentere opslaget til 10. runde af Centers of Excellence. På informationsmødet giver Danmarks Grundforskningsfond en introduktion til opslaget, og to nuværende centerledere deler ud af deres erfaringer. Tilmelding er ikke nødvendigt.


AU er klar med program for Forskningens Døgn

Der er solid og bred opbakning fra universitetets forskere, når Aarhus Universitet torsdag den 26. april afholder Forskningens Døgn i og omkring Stakladen.

Omkring 60 forskere bidrager med speedforedrag og viser deres forskning frem på forskellige stande i foyeren, hvor besøgende også selv får lov at røre, se, lege og opleve forskningen på tætteste hold. 


Tilmeld dig Holst-Knudsen-prisuddeling

Onsdag d. 30. maj 2018 bliver en af Danmarks ældste og fornemste priser – Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris – uddelt på Aarhus Universitet. Prisen uddeles til to forskere, som har udmærket sig på allerhøjeste niveau, og som i deres bemærkelsesværdige karrierer har høstet stor national og international anerkendelse. Ved samme lejlighed bliver Aarhus Universitets Forskningsfonds fem ph.d.-priser uddelt.


Folketingets Finansudvalg holder offentlig høring i Aulaen

Aarhus Universitet er vært, når Folketingets Finansudvalg inviterer til åben høring om fremtidig vækst og kvalificeret arbejdskraft fredag den 13. april 2018 i Aulaen. I invitationen skriver Finansudvalget, at de ønsker at dykke ned i problemstillingen om manglen på den rette arbejdskraft og sammenhængen mellem arbejdsudbud, uddannelse, vækst og produktivitet. 

Fra Aarhus Universitet er direktør for Ingeniørhøjskolen Conni Simonsen, professor og overvismand Michael Svarer samt professor og tidligere vismand Nina Smith blandt oplægsholderne. Prorektor Berit Eika byder velkommen sammen med Finansudvalgets formand Joachim B. Olsen.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 12. april 2018 kl. 12.00.


Ny chefjurist til Aarhus Universitet

Louise Hauptmann tiltræder den 1. maj stillingen som chefjurist ved Aarhus Universitet med placering i universitetsledelsens stab. Louise Hauptmann kommer fra en stilling som teamkoordinator i Uddannelsesjura i AU Uddannelse og har desuden mange års erfaring fra ministerier og styrelser samt internt hos AU Studier og på Aarhus BSS. 


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2017 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp