Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 14/2018

Husk stormøde den 2. maj om AU’s campusudvikling

Så er stormødet lige rundt om hjørnet. Alle studerende og medarbejdere er velkomne til at møde op i Aulaen den 2. maj kl. 10-11.30, hvor universitetsledelsen præsenterer planerne for universitetets fysiske udvikling. Du kan også følge med via live-streaming på au.dk/campuslive eller (gen)se streamingen på au.dk/om/nycampus/


Festlig dag med iskolde skumfiduser

Omkring 900 børn, unge og voksne kiggede forbi Stakladen den 26. april, hvor Aarhus Universitet afholdt Forskningens Døgn. Intet mindre end 40 speedforedrag og mange spektakulære stande med hands-on forsøg tiltrak store som små, og der var mange spontane og begejstrede tilbagemeldinger fra de besøgende. Især gymnasieeleverne var i år særligt godt repræsenteret.


Prorektor: Efter bachelor kommer kandidat

Som del af et debatpanel på Altinget er prorektor Berit Eika med til at diskutere fremtidens bacheloruddannelser. I sit indlæg den 23. april slår hun fast, at det er universiteterne, der i dialog med aftagerne bedst varetager opgaven med at sikre det rette udbud af BA-uddannelser, og at der ikke fra centralt hold skal dikteres en løsning. Hun mener ikke, at brede bachelorindgange løser udfordringer med gennemsigtighed, og hun pointerer, at universitetet allerede nu tilpasser og skærper uddannelsernes profiler og indhold. Når det gælder uddannelsesporteføljen på bachelorniveau, er universitetets vigtigste opgave ifølge Berit Eika at sikre et relevant udbud, der peger ind på et kandidatmarked.


120 mio. kr. fra Lundbeckfonden til forskning i sindslidelser

Forskningsprojektet iPSYCH har for tredje gang modtaget en bevilling på 120 mio. kr. fra Lundbeckfonden. Bevillingen betyder, at projektet fortsat er verdens førende inden for psykiatrisk forskning.


Internationalisering forbedrer forskning og uddannelse i sundhed

I en klumme i Science Report den 30. april fremhæver dekan og prodekan for uddannelse på Health behovet for, at medicinstuderende tager et internationalt semester. Ikke for at tækkes privilegerede rejselystne studerende, men fordi den nyeste medicinske viden udvikles i internationale relationer.  


Rektor: Min løbetid var ikke noget af prale af - det var til gengæld den gode stemning

Sidste frist for tilmelding til årets DHL-stafet er den 4. maj. Du vælger selv, om du vil gå, løbe eller spurte de fem km., når Aarhus Universitet igen i år stiller op til sensommerens traditionsrige motionsevent i både Aarhus, Odense og København. 

Under alle omstændigheder er det gode AU-selskab trækplaster, mener rektor Brian Bech Nielsen, der selv har prøvet at løbe med.

”Min løbetid var ikke noget at prale af - det var til gengæld den gode stemning i AU-lejren. DHL er en god anledning til at hygge med de nærmeste kolleger og møde kolleger fra andre steder på universitetet. Jeg håber, at mange af jer benytter lejligheden til en venskabelig dyst og uformelt samvær,” lyder opfordringen fra rektor. 


OK18: Forlig om overenskomsterne er på plads

Alle forhandlinger i Forligsinstitutionen på det offentlige område blev i weekenden afsluttet med forlig. Det gælder for alle overenskomstansatte i staten, og dermed AU’s overenskomstansatte medarbejdere. Da der også er indgået forlig på det regionale og det kommunale område er en storkonflikt afværget. Når afstemningerne af overenskomstresultaterne er afsluttet, vil det præcise indhold af overenskomsterne løbende blive offentliggjort for både lønmodtagere og arbejdsgivere. Vel at mærke, hvis lønmodtagerne stemmer ja til overenskomstresultaterne.

AU’s informationsside om eventuelle konsekvenser for medarbejdere af en storkonflikt er lukket. 


Kalender

 

 

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2017 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp