Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 29/2018

Same procedure as last year

11. september 1928 satte 64 studerende sig til rette i lejede lokaler i ”Universitetsundervisningen i Jylland”. 90 år senere satte 500 mennesker sig til rette i aulaen for at fejre Aarhus Universitets 90-års fødselsdag, hylde de pionerer, der skabte universitetet – og se fremad. 

Årets festtale blev holdt af professor Lotte Bøgh Andersen, Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Hun er i øvrigt også modtager af årets Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris. Modtager af jubilæumsfondens pædagogiske hæderspris er lektor Tove Hedegaard Jørgensen, Institut for Bioscience.  

Der blev også uddelt Dronnings Margrethe den II.’s rejselegater og udnævnt nye æresdoktorer. 
På talerstolen var desuden årets æresalumne Ulrik Federspiel, tidligere topdiplomat og departementschef, og traditionen tro bestyrelsesformand Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen. 

Til stede i salen var bl.a. uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, og ham havde Brian Bech Nielsen en helt særlig ønskeliste med til. 

 


AIAS byder 16 nye fellows velkommen 

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) har offentliggjort navnene på 16 nye fellows. 

De nye fellows er junior- og seniorforskere på højt internationalt niveau, og de er udvalgt på baggrund af en omfattende international peer-review proces. På AIAS bliver de en del af en samlet forskerskare på 34 fellows, der kommer fra mange forskellige forskningsinstitutioner i verden og forsker i vidt forskellige områder inden for både sundhed, naturvidenskab, samfundsvidenskab og det humanistiske felt. Blandt de 16 nye fellows er to fra Aarhus Universitet.

Med et AIAS-fellowship får forskerne mulighed for at fordybe sig i deres forskning gennem en længere periode og bidrager samtidig til AU’s forskningsmiljøer gennem netværk og samarbejde. De første ni begynder 1. oktober og resten til februar 2019.


Hvordan vil du indrette fremtidens universitet?

- få inspiration på tre gå-hjem-møder


De kommende uger kan medarbejdere og studerende på AU deltage i gå-hjem-møder, som vil give inspiration til, hvordan fremtidens undervisnings- og studiemiljøer på AU kunne se ud. Der er foreløbigt tilrettelagt tre møder, der skal give medarbejdere og studerende idéer til, hvordan de kunne forestille sig, at den nye campus i Universitetsbyen bliver indrettet og den nuværende på Katrinebjerg bliver videreudviklet.  

Oplægsholderne vil med hvert sit fokus præsentere tanker og cases om fx, hvordan man skaber et godt og fremtidssikret campusmiljø med alt, hvad det indebærer.

Kom og bliv inspireret af oplægsholdernes idéer og erfaringer til, hvordan vi skaber fremtidens læringsmiljøer. Møderne starter med et oplæg, og efter oplægget vil der være tid til spørgsmål og debat. Alle møderne afholdes kl. 15-16 i Merete Barker (Søauditorierne). Datoerne er 25. september, 1. oktober samt 9. oktober.

Gå-hjem-møderne er en del af den inddragelsesproces, som løber frem til 1. november 2018.


Kalender 

  • 21. september: 90-års fødselsdag i Universitetsparken
  • 1. oktober: Bestyrelsesmøde
  • 8. oktober: Indvielse af Skou-bygningen og åbning af udstilling om Jens Christian Skou i anledning af hans 100-års fødselsdag 
  • 8. oktober: Østjysk topmøde 2018 i Business Region Aarhus 
  • 2. november: Aarhus Symposium
  • 5. november: Netværksarrangement for topledere i gymnasiesektoren
  • 22. november: Fællesmøde i HAMU/HSU
  • 30. november: Konference om kønsbalance

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2017 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp