Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 30/2018

Gode initiativer, men også grund til dybere drøftelser 

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers præsenterede i denne uge regeringens store udspil på universitetsområdet. Det indeholder mange gode initiativer, men giver også anledning til at drøfte det konkrete indhold i de foreslåede justeringer.

Sådan indleder rektor Brian Bech Nielsen sin kommentar til ministerens udspil om fleksible universitetsuddannelser. Læs kommentaren.


AU er vært for konference om fastholdelse af studerende

”Hvorfor bliver de ikke?” 
Det er titlen på en kommende konference, som skal sætte fokus på de udfordringer, muligheder og konkrete indsatser, der er forbundet med frafald og fastholdelse af de studerende. 

Konferencen er en del af en større strategisk satsning om at mindske frafaldet, som Udvalget for Uddannelse har igangsat, og som også rummer konkrete frafaldsforebyggende indsatser i de faglige miljøer.  

Udover en præsentation af de igangværende initiativer, byder dagens program også på fire workshops, der rummer forskellige vinkler på fastholdelse. De vil blive afholdt i to runder, og valg af workshops foretages ved tilmelding. Dagens keynote speaker er professor Vincent Tinto fra Syracuse University i USA, der er den førende forsker inden for feltet fastholdelse og frafald på videregående uddannelsesinstitutioner. 

Konferencen finder sted den 1. november 2018 kl. 9.00-15.00 i Aulaen og er målrettet både studerende, undervisere, uddannelsesledere og administrative medarbejdere. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding efter ”først til mølle-princippet” senest den 22. oktober. 

 

For yderligere oplysning, kontakt gerne Jeppe Norskov Stokholm, jns@au.dk


 

Studenterudveksling med Berkeley, UCLA og de øvrige campusser på University of California

Fra 2019 vil 12 AU-studerende hvert år kunne komme på udvekslingsophold på bl.a. Berkeley og UCLA eller et af 10 andre campusser hos University of California (UC). Den nye udvekslingsaftale gælder i første omgang for en femårig periode og gælder også studerende fra UCLA, som kommer til AU på udveksling. 

UC omfatter en række internationale topuniversiteter, der i USA går under betegnelsen Public Ivy, som er en mindre gruppe offentlige universiteter, hvor studieoplevelsen og den faglige kvalitet vurderes at være på højde med de private Ivy League-universiteter.


AU-profilmateriale 18/19 er udkommet

Aarhus Universitets profilbrochure 18/19 og den rejsevenlige mini-udgave AU in Brief er udkommet i en let opdateret udgave. 

Profilmaterialet giver en overordnet præsentation af universitetet og viser udvalgte eksempler inden for vores tre kerneaktiviteter: forskning, uddannelse og samarbejde.

Materialet er dansk og engelsk. Profilbrochure og AU in Brief kan frit rekvireres til brug ved konferencer, arrangementer eller lignende hos kommunikation@au.dk

Se eller download materialet her:


Og ikke mindst: god fest!

Festen er godt i gang, så fortsat god fornøjelse til alle studerende og medarbejdere, som her fredag den 21. september fejrer universitetets 90-års fødselsdag med stor fest i Universitetsparken. Vi glæder os til at stå bag baren i nærheden af bygning 1520/1525 mellem 16-18. Kig endelig forbi!


Kalender 

  • 1. oktober: Bestyrelsesmøde
  • 8. oktober: Indvielse af Skou-bygningen og åbning af udstilling om Jens Christian Skou i anledning af hans 100-års fødselsdag 
  • 8. oktober: Østjysk topmøde 2018 i Business Region Aarhus 
  • 2. november: Aarhus Symposium
  • 5. november: Netværksarrangement for topledere i gymnasiesektoren
  • 22. november: Fællesmøde i HAMU/HSU
  • 30. november: Konference om kønsbalance

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.