Ansøgningsfristen for de to dekanstillinger for henholdsvis Faculty of Technical Sciences og Faculty of Natural Sciences er udløbet. Processen for ansættelse af dekanstilling til Technical Sciences kører planmæssigt, så en dekan for det nye fakultet forventes stadig at kunne tiltræde pr. 1. januar.
Til gengæld har ansættelsesudvalget valgt at gå i genopslag med den anden stilling, dekan for Natural Sciences.
”Jeg vil gerne kvittere for de ansøgninger, vi har fået. Der var både gode og kvalificerede kandidater, men vi ønsker et bredere ansøgerfelt med mere diversitet. Forhåbentlig kan vi med genopslaget få flere og meget gerne også kvindelige ansøgere til at se spændende muligheder i denne stilling,” siger rektor Brian Bech Nielsen, som er formand for ansættelsesudvalget.
Stillingen bliver slået op i nærmeste fremtid med et ønske om at besætte stillingen hurtigst muligt. Gerne pr. 1. marts. Indtil da fortsætter konstitueret dekan Lars Henrik Andersen.
Til november er der valg på Aarhus Universitet, og i år er der valg til alle råd, nævn og udvalg. Derfor er det tid til at overveje, om du vil stille op som kandidat.
Det er AU’s bestyrelse, akademiske råd, studienævn og ph.d.-udvalg, der skal have poster besat.
Alle, der har lyst til at bidrage til drøftelser om eksempelvis universitetets strategier, ansættelsespolitik, studieordninger og undervisningsevalueringer, opfordres til at stille op til valg. Fra den 17. oktober kan man registrere sit kandidatur, og som noget nyt i år kan det gøres online.
Opstillingsperioden varer frem til den 25. oktober, og selve valget afholdes den 11.-14. november.
Tirsdag d. 8. oktober 2019 ville Nobelprismodtager Jens Christian Skou være blevet 101 år. I den anledning uddelte Health Jens Christian Skou-prisen til lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer. Ebbe Bødtkjer, der beskæftiger sig med kredsløbet og kræftforskning, leverer imponerende forskningsresultater og er et usædvanligt forskertalent.
I forbindelse med Skous fødselsdag har Health også udnævnt 47 internationale topforskere til Skou-professorer. De nye professorer tilknyttes fakultetet og skal udbygge fakultetets profil som en international forskningsinstitution.
Lektor Per Mouritsen fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet modtager Danmarks Frie Forskningsfonds hæderspris for årets originale forskningsidé. Prisen uddeles for anden gang og overrækkes af Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen på vegne af fonden.
”Jeg meldte mig som mentor, fordi jeg synes, det er vigtigt, at jeg videregiver mine erfaringer med publicering og om, hvordan man prioriterer og administrerer sin tid mellem bl.a. undervisning, uddannelse og videndeling”.
Sådan siger institutleder for Virksomhedsledelse Jacob Kjær Eskildsen, der har været mentor i AU's mentorordning Styrk Talentet flere gange. Ordningen matcher ansatte på adjunktniveau med mere erfarne kolleger på lektor- eller professorniveau, og lige nu kan alle interesserede tilmelde sig - både mentorer og mentees. Tilmeldingsfristen er 20. november.
Et nyt nationalt roadmap for forskningsinfrastruktur skal udarbejdes for 2020-2023. Denne gang lægges op til færre og større projekter med tydeligt nationalt sigte. Alle med ideer til relevante forskningsprojekter er velkomne, når Aarhus Universitet skyder sin proces i gang tirsdag den 29. oktober. Her kommer Styrelsen for Forskning og Uddannelse forbi Vandrehallen og afholder et informationsmøde. Efterfølgende står AU for at gennemføre en række faglige workshops.
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.
Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.