Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 7/2019

14.306 kvote 2-ansøgninger til Aarhus Universitet

I dag den 15. marts kl. 12 udløb fristen for ansøgning til en videregående uddannelse i kvote 2. Samlet set er søgningen til Aarhus Universitet gået lidt tilbage – svarende til den tilbagegang, der ses på landsplan. Til gengæld går universitetet markant frem i søgningen til ingeniør- og it-uddannelser.

Læs Fremgang i søgningen til it- og ingeniøruddannelserne

Prorektor: Det skal være mere enkelt at søge ind via kvote 2

I et indlæg bragt på Altinget.dk i dag fremhæver prorektor Berit Eika, at der behov for at gøre det mere enkelt at søge ind via kvote 2. Hun omtaler blandt andet et sæt nye fælles retningslinjer, som bliver indført på Aarhus Universitet. Fra 2021 vil ansøgere i kvote 2 på tværs af alle uddannelser blive optaget på baggrund af karaktersnit i udvalgte fag kombineret med en test og/eller særlige kvalifikationer.

Berit Eika ser også gerne, at der udvikles en fælles national test til brug i kvote 2 på tværs af universiteter.

Læs Det skal være mere enkelt at søge ind via kvote 2


Rektor: Kønsbalancen på universitetet skal forbedres

I forlængelse af konferencen ”How do we improve gender balance amongst researchers at AU” den 8. marts, understreger rektor Brian Bech Nielsen, at arbejdet for at skabe en bedre kønsbalance skal prioriteres højt.

For at sætte ekstra fart på udviklingen vil Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) og universitetsledelsen fokusere og adressere problemet i højere grad. Det videre arbejde skal foregå i tæt dialog med de faglige miljøer og i den konstruktive tone fra konferencen den 8. marts. Derudover har UFFE og universitetsledelsen via fem forskningsprojekter fået belyst vigtige udfordringer for kønsbalancen på universitetet - og fået konkrete anbefalinger til at rette op på den. 

Læs rektors kommentar i sin helhed

Læs mere om arbejdet med kønsbalance på universitetet, herunder også en præsentation af de fem forskningsprojekter, finansieret af UFFE


Nyt forskningslaboratorium åbner på AU 

På baggrund af en bevilling på 6 millioner fra Poul Due Jensens Fond åbner Aarhus Universitet et nyt laboratorium, der vil give mulighed for avanceret undervisning, forskning og innovation inden for udviklingen af trådløse transceivere, der skal bruges i fremtidens kommunikations- og sensor-teknologier. 

Læs mere om det nye forskningslaboratorium


Praksis fra Holstebro møder viden fra AU i ny aftale

Aarhus Universitet og Holstebro Kommune har længe samarbejdet om praktik for medicinstuderende, og nu rykker universitetet og kommunen endnu tættere sammen. Med en ny aftale bliver samarbejdet udvidet og indeholder bl.a. Industri 4.0-projekter samt et målrettet samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater. Rektor skal også mødes med nordvestjyske virksomhedsledere i Holstebro og sætte gang i den direkte dialog om, hvordan Aarhus Universitets viden kan anvendes og skabe vækst.

Læs mere om samarbejdsaftalen

Se Aarhus Universitets oversigt over samarbejdsaftaler med kommuner


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.