APV handler om din trivsel, og hvordan du har det på arbejdspladsen. APV’en indeholder spørgsmål til både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø samt sygefravær. Når du besvarer spørgeskemaet, er du med til at synliggøre de områder, der skal arbejdes med lokalt.
Spørgeskemaet indeholder en række spørgsmål, der er fælles for alle på AU, samt en række fakultets- og administrationsspecifikke spørgsmål, som lokale arbejdsmiljø- og samarbejdsudvalg har udarbejdet.
Du modtager et personligt link til spørgeskemaet den 25. februar 2025 i en e-mail fra Aarhus Universitet. Du kan besvare i perioden 25. februar - 12. marts 2025.
Hvis du ikke modtager en mail med et link, skal du først tjekke dit spamfilter (uønsket mail). Har den ikke gemt sig der, kan du skrive til apv@au.dk, så hjælper vi dig hurtigst muligt.
Den psykiske del af APV’en er 100% anonym. Det er sikret ved anonymitetsgrænser, dvs. at resultatet kun vises i rapporten, hvis et bestemt antal ansatte har besvaret spørgsmålet. Ingen på AU har adgang til individuelle svar i den psykiske APV.
Aarhus Universitet har følgende anonymitetsgrænser: 10 besvarelser for generelle spørgsmål, 40 besvarelser for spørgsmål om krænkende adfærd og diskrimination. Læs mere om anonymitet.
Den fysiske del af APV’en er ikke anonym, og din arbejdsmiljøgruppe får adgang til dine kommentarer om konkrete problemer med det fysiske arbejdsmiljø (træk, støj etc.), for at kunne følge op og udbedre.
Jo flere der svarer, desto bedre er udgangspunktet for dialog og opfølgning lokalt. Tag lederskab over processen og involvér dine medarbejdere, så de oplever, at APV-processen nytter.