Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 27/2012

AU runder 24.000 ansøgninger

Igen i år er der fremgang i antallet af ansøgninger til Aarhus Universitet. Universitetet har fået 24.009 ansøgninger, heraf er de 9.140 førsteprioritetsansøgninger. Ansøgningerne fordeler sig bredt på universitetets uddannelser, og det forventes, at der i år kan optages op mod 8.000 nye studerende.

Der har været stor søgning til mange af de teknisk/naturvidenskabelige og de samfundsvidenskabelige uddannelser, samt til kultur- og sprogstudier som russisk, brasiliansk, kinesisk, hindi og japansk. Umiddelbart ser det ud, som om de unge har taget samfundsudviklingen alvorligt og valgt de uddannelser, som arbejdsmarkedet generelt efterspørger.

Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 30. juli.

 


Lauritz B. Holm-Nielsen ny præsident for Euroscience

Den europæiske forskningsorganisation Euroscience annoncerede torsdag, at Aarhus Universitets rektor Lauritz B. Holm-Nielsen er blevet valgt som præsident for organisationen.

Lauritz B. Holm-Nielsen har været bestyrelsesmedlem siden 2008 og fortsætter nu arbejdet med at forbedre vilkår og sikre en positiv udvikling for forskningen, talentudvikling og vidensudveksling i Europa som organisationens præsident og talsperson.

Euroscience står blandt andet bag Euroscience Open Forum (ESOF), en af Europas største forskningsbegivenheder med over 5.000 deltagere, som afholdes hvert andet år.

Den nuværende præsident Enric Banda for Euroscience giver officielt bolden videre til Lauritz B. Holm-Nielsen i Dublin, hvor ESOF2012 afholdes fra 11.-15. juli.

Euroscience arbejder bl.a. meget med talentudviklingen af unge forskere og står bag kåringen af de mest fremtrædende unge forskere i EU. Organisationen valgte sidste år Dorthe Ravnsbæk fra Science and Technology som Europas bedste ph.d.-studerende, og Dorthe Ravnsbæk blev hædret ved en særlig ceremoni i forbindelse med ESOF-konferencen i Dublin.  

EU-forskningskommissær får overrakt Aarhus-deklarationen
EU-kommissær for forskning og uddannelse Máire Geoghegan-Quinn har fået overrakt Aarhus-deklarationen af rektor Lauritz B. Holm-Nielsen på ESOF-konferencen i Dublin.

Aarhus-deklarationen blev udarbejdet i forbindelse med den store EU-formandskabskonference om forskning, Excellence Revisited – the value of excellence, på Aarhus Universitet i april. Deklarationen giver bl.a. anbefalinger til, hvordan EU bedst kan sikre et godt forskningsudbytte af det kommende forskningsprogram Horizon 2020 på 80 milliarder Euros.

 


Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2012 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog