Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 16/2013

Fakta om skolepsykolog-uddannelsen

I en artikel i Berlingske den 6. maj udtaler repræsentanter for Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening, at Aarhus Universitet forhaler og tilmed nægter at oprette en uddannelse i skolepsykologi.

Dette er ikke korrekt. Aarhus Universitet har tilbudt KL at oprette en kandidatuddannelse i skolepsykologi, der bygger ovenpå en læreruddannelse, og som vil gøre kandidaterne velegnede og kompetente til at varetage opgaver i skolernes pædagogiske psykologiske rådgivning (PPR). Her afventer Aarhus Universitet stadig en reaktion.

Aarhus Universitet kan derimod ikke levere et uddannelsesforløb, der via en toårig kandidatuddannelse og en halvandet år lang masteruddannelse bringer læreruddannede på det psykologfaglige niveau, der er nødvendigt for at få en autorisation på samme vilkår som de kandidater i psykologi, universitetet uddanner i løbet af en femårig specialuddannelse. Et sådant uddannelsesforløb vil ikke kunne få den nødvendige faglige kvalitet.


Kunstsamlingen kommer på tryk

Aarhus Universitets kunstsamling kommer på tryk, når bogen "Hvad ved kunst?" udgives den 13. maj. Det sker som en del af fejringen af universitetets 85-års jubilæum.

Med bogen får læseren tilbudt en dybere forståelse af, hvorfor de forskellige værker og kunstnere, som hovedsagelig har rod i den nordiske modernisme, er repræsenteret forskellige steder på campus.

"Hvad ved kunst?" udkommer på Aarhus Universitetsforlag med tekster af Peter Laugesen og fotos af Poul Ib Henriksen.

Bogen præsenteres ved et arrangement i Zielerstuen, Studenternes Hus, mandag d. 13. maj kl. 15.45. Alle medarbejdere er velkomne til at deltage.


Ingen regning til AU efter tyveri af it-identitet

Flere medier har bragt en historie om, at en it-svindler har franarret en videnskabelig assistent på Aarhus Universitet sit login og password via en såkaldt ”phishing-mail”, for sidenhen at købe for 100.000 kr. rejser til Sydafrika hos rejseselskabet CWT.

Regningerne blev afvist, da rejserne ikke er bestilt af en AU-medarbejder på AU og desuden betalt ved brug af stjålne kreditkortoplysninger. Sagen har således ikke medført omkostninger for hverken Aarhus Universitet eller nogen af universitetets ansatte og er dermed en sag mellem CWT, kortselskaberne og kortholderne. Men sagen er endnu en reminder til alle om at omgås kreditkortoplysninger med allerstørste omhu.


Fagranking fra QS offentliggjort

QS har netop offentliggjort deres fagopdelte rangliste – de såkaldte subject rankings – for 2013. Her har man evalueret knap 3.000 universiteter, og Aarhus Universitet placerer sig i top-100 på ni af de i alt 24 fagområder.

Bedste placering er inden for området ’Communication and media studies’, hvor Aarhus Universitet ligger nr. 37.

QS-ranglisterne er baseret på en kombination af fagfællers og aftageres vurdering af universiteternes omdømme, samt bibliometriske data, hvor omdømmet vægter fra 50-90 procent af scoren, alt efter fagområde. En del af de tal, der ligger til grund for årets subject rankings, blev oprindeligt indsamlet til 2012-udgaven af den samlede universitetsrangliste fra QS.

Den overordnede 2013-rangliste fra QS offentliggøres til september


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2013 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog