Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 24/2013

Ansøgertallet forventes at ramme sidste års niveau

Aarhus Universitet modtog sidste år 24.009 ansøgninger til bacheloruddannelserne. En foreløbig opgørelse for 2013 viser, at man kan forvente det samme høje niveau i år. Aarhus Universitet har de senere år haft en jævn fremgang i antallet af ansøgere og har nu nået et niveau, der passer til universitetets strategi og kapacitet.

Fristen for ansøgere udløber i dag den 5. juli kl. 12.00. Aarhus Universitet forventer at kunne komme med en udmelding om det samlede ansøgertal mandag den 8. juli.


Nye grønlandske centre styrker arktisk forskning

Det er nogle af verdens bedste arktiske forskningsfaciliteter, der i sidste uge officielt blev indviet af HKH Kronprins Frederik ved Zackenberg og Daneborg i Nordøstgrønland.

Senere på rejsen blev også det første spadestik taget til den helt nye forskningsstation Villum Research Station ved Station Nord. Projektet er finansieret af Villum Fonden og skal drives af Grønlands Selvstyre og Aarhus Universitet.

Med i delegationen var også Danmarks minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, Grønlands minister for Uddannelse, Forskning og Nordiske Anliggender, Nick Nielsen, bestyrelsesformand i Aage V. Jensens Naturfond Leif Skov, bestyrelsesformand i VILLUM FONDEN Lars Erik Kann-Rasmussen, leder af Aarhus Universitets nye arktiske forskningscenter (Arctic Research Center),  professor Søren Rysgaard, professor ved Institut for Miljøvidenskab Henrik Skov, direktør ved Grønlands Naturinstitut Klaus Nygaard og rektor på Aarhus Universitet Lauritz B. Holm-Nielsen, der glædede sig over, at forskere fra hele verden nu får endnu bedre forhold i Nordøstgrønland.


God sommer

Nyhedsbrevet fra universitetsledelsen udkommer ikke resten af juli, men er tilbage i uge 31.


KalenderMed venlig hilsen,

Universitetsledelsen, 5. juli 2013

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2013 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog