Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 25/2013

Lauritz B. Holm-Nielsen takker af som rektor

Lauritz B. Holm-Nielsen har i dag takket af som rektor på Aarhus Universitet.

I en tid med store udfordringer og forandringer i universitetssektoren herhjemme som globalt har han sat sine tydelige aftryk på Aarhus Universitet.

Lauritz B. Holm-Nielsen blev i sin tid ansat til at gøre Aarhus Universitet til et langt mere globalt orienteret universitet og har desuden ført universitetet gennem store fusioner. Som følge af fusionerne har han som rektor stået i spidsen for den største reorganisering i universitetets historie.

Lauritz B. Holm-Nielsen fortsætter på universitet som international rådgiver.

Læs nogle af de tilkendegivelser, som Lauritz fik med på vejen i forbindelse med markeringen af hans fratrædelse som rektor.


Brian Bech Nielsen tiltræder som ny rektor på Aarhus Universitet

Professor i fysik Brian Bech Nielsen tiltræder tirsdag den 6. august som rektor på Aarhus Universitet. Det er tredje gang i universitetets historie, at en fysiker indtager posten som rektor. Første gang var Erik Buch Andersen i 1936-37 og senere Carl F. Wandel i 1977-83.

Brian Bech Nielsen, der er ansat for en seksårig periode, tog allerede i foråret på en besøgsrunde for at møde medarbejderne og få indsigt i deres syn på universitetet og dets udvikling. 

Der afholdes tiltrædelsesreception for Brian Bech Nielsen fredag den 13. september i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest. 


Stort bacheloroptag fastholdes i 2013

I alt 7.276 ansøgere er foreløbig blevet tilbudt optagelse på Aarhus Universitets bacheloruddannelser, og dermed fastholdes de seneste års stabilt høje studentertilgang.

Årets ansøgere har søgt bredere end tidligere årgange, og det er især en fremgang i søgningen til Science and Technology, der betyder, at universitetet kan øge optaget.

Science and Technology har tilbudt optagelse til 1.706 ansøgere, hvilket er seks procent flere end i 2012. School of Business and Social Sciences går 0,9 procent frem, mens Arts går en halv procent tilbage. Der er status quo på Health, hvor alle studiepladser er optaget.

I skrivende stund har 6.731 ansøgere takket ja til den tilbudte studieplads. Flere uddannelser har stadig ledige pladser, som kan søges frem til studiestart, så derfor vil sommeroptaget først være endeligt afsluttet medio september.

Selvom flere end nogensinde kunne glæde sig over at blive tilbudt optagelse på Aarhus Universitet, så var der også en smule malurt i bægeret. Årets optag blev nemlig ramt af en it-fejl, som betød, at 2.000 ansøgere figurerede på standby-listen på mit.au.dk, selvom de reelt var optaget. De berørte kunne dog læse de rigtige informationer i det tilsendte brev, og blev samtidig kontaktet elektronisk med besked om fejlen samme dag.


Gå gratis på Folkeuniversitetet

Alumner og medarbejdere fra Aarhus Universitet kan melde sig gratis med en ledsager til ét udvalgt hold på Folkeuniversitetet i Herning, Aarhus eller Emdrup.

Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. I forbindelse med tilmeldingen skal man indtaste aftalekoden “AU” under Specialaftaler.

Tilmeldingen åbner torsdag den 15. august kl. 9.00


KalenderMed venlig hilsen,

Universitetsledelsen, den 6. august 2013

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2013 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog