Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 40/2015

Glædelig jul og godt nytår fra universitetsledelsen

Universitetsledelsen ønsker alle medarbejdere og studerende en glædelig jul og et godt nytår. En stor tak for samarbejdet, engagementet og den store indsats på alle fronter i det forgangne år.

Vi håber, at I alle vil få nogle gode og velfortjente fridage sammen med familie, venner og andre, der står jer nær.


Ny direktør: man skal have blik for helheden

"Uanset hvor i organisationen man arbejder, skal man have blik for helheden. Grænserne mellem de administrative områder skal trækkes tilstrækkeligt blødt op til, at vi kan arbejde smidigt sammen på tværs af dem". Det siger Aarhus Universitets kommende direktør, Arnold Boon, i et interview på universitetets website.

Her taler maratonløberen Arnold Boon blandt andet også om lighederne mellem ledelse og langdistanceløb.

Arnold Boon tiltræder som universitetsdirektør den 1. januar. 


Ny prodekan på Science and Technology

Professor Søren Rud Keiding bliver prodekan for forskning på Science and Technology. Søren Rud Keiding er professor på Institut for Kemi og forsker i brugen af lasere til at studere molekylers bevægelse under kemiske reaktioner. Han er centerleder for det nationale center for laserteknologi, Laserlab.dk og formand for Det Frie Forskningsråd, Teknik og Produktion Søren Rud Keiding er uddannet cand.scient. i kemi fra Aarhus Universitet i 1986. Han blev ph.d. i fysik i 1990 og fik en doktorgrad i 1998.


Institutleder ansat på BTECH

Anders Frederiksen er med virkning fra årsskiftet udnævnt som institutleder på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH) ved Aarhus BSS. Han har fungeret som konstitueret institutleder siden 1.august. 


Sapere Aude-bevillinger til 11 yngre forskere på Aarhus Universitet

11 unge forskere fra Aarhus Universitet fik i den forgangne uge den prestigefyldte titel ”DFF- Forskertalent” og en halv million kroner hver fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-talentprogram. Der uddeles 40 bevillinger hvert år. Sidste år var der bevillinger til syv AU-talenter. 


Kursen sat mod nye danske forskningsfaciliteter

22 prioriterede projekter indgår i den nye roadmap for dansk forskningsinfrastruktur, som Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har frigivet. Den såkaldte roadmap fungerer som et katalog, der skal understøtte investeringer i dansk forsknings infrastruktur frem mod 2020.

Forslagene er udvalgt på baggrund af grundige indspil fra danske universiteter og forskningsinstitutioner og omfatter projekter inden for en række forskellige fagområder.

Der er i alle tilfælde tale om større projekter, der er planlagt i samarbejde mellem flere aktører. Aarhus Universitet er således involveret i samtlige 22 projekter - heraf syv som hovedforslagsstiller.


AIAS Fellowships er nu åbne for ansøgning

12 internationale AIAS-COFOUND Fellowships og nogle få interne Jens Christian Skou Fellowships kan nu søges. Ansøgningsfrist er i februar.


Ny indkøbspolitik skal understøtte lokale behov

En ny indkøbspolitik fastlægger rammerne for Aarhus Universitets indkøbsvirksomhed. Der er fokus på fælles indkøbsaftaler, som understøtter lokale behov og sikrer bedre rabatter og vilkår.


Kalender

  • 5. januar: HSU/HAMU
  • 7. januar: tilsynsmøde
  • 14.-15. januar: Forsknings- og Innovationsmødet 2016
  • 29. januar: tiltrædelsesreception for Arnold Boon, universitetsdirektør pr. 1. januar
  • 24. februar: bestyrelsesmøde 

 

Med venlig hilsen,

Universitetsledelsen, 23. december 2015

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2014 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen. Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog