Forskere fra AU Engineering på Aarhus Universitet skal stå i spidsen for et stort europæisk innovationsprojekt. Med en EU-bevilling på mere end 25 millioner kroner skal forskere udvikle helt ny teknologi til fremtidens computerchips. Bevillingen kommer fra den prestigefyldte FET-pulje under EU’s Forsknings- og Innovationsprogram Horizon 2020.
Torsdag den 13. oktober var mere end 400 studerende og borgere mødt op til debat om det amerikanske præsidentvalg i Søauditorierne. Her besøgte den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford endnu engang Aarhus Universitet, hvor han svarede på spørgsmål fra et spørgelystent publikum.
TV2 Østjylland og Aarhus Stiftstidende stod for arrangementet i samarbejde med Aarhus Universitet, der lagde rammer til debatten. Prorektor Berit Eika bød velkommen, hvor hun lagde vægt på det positive samarbejde med lokale kræfter og glæden ved at åbne dørene op for offentligheden til en engagerende og samfundsrelevant debat.
I samarbejde med tænketanken DEA og Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder Aarhus Universitet den 22. november en konference om muligheder og udfordringer ved international rekruttering. Konferencen er hovedsageligt målrettet forskere.
I forbindelse med sæsonens medarbejderudviklingssamtaler i administrationen opfordrer universitetsdirektør Arnold Boon til, at både medarbejdere og ledere tænker kompetenceudvikling bredt og med udgangspunkt i de behov, organisationen står over for. Service, forretningsforståelse og evnen til at håndtere forandringer er blandt de kompetencer, som universitetsdirektøren sammen med vicedirektørerne og administrationscheferne har identificeret som væsentlige for fremtiden.
Kompetenceudvikling handler således om at hæve det samlede kompetenceniveau i administrationen. Det kan både ske gennem kurser, men også gennem andre metoder som sidemandsoplæring, jobbytte og feedback. Arnold Boon opfordrer alle til at komme med idéer til kompetenceudvikling.
I løbet af efteråret afholdes de årlige medarbejderudviklingssamtaler (MUS) for alle medarbejdere på AU.
Aarhus 2017 præsenterede i denne uge det officielle program for kulturhovedstaden 2017. Centrum for AU’s engagement i Kulturhovedstaden er evalueringsprojektet rethinkIMPACTS2017, som er med til at sikre en forskningsbaseret og uafhængig evaluering af Aarhus2017.
Forskningsresultaterne offentliggøres løbende og bliver brugt af Aarhus 2017 til at dokumentere og løbende evaluere de planlagte aktiviteter.
Som følge af det øgede fokus på digitalisering har AU IT ændret sin organisering. Forandringerne skal bidrage til at effektivisere administrationen. Samtidig skal den ruste afdelingen til at løse de opgaver, der følger med den kommende digitaliseringsstrategi, som skal understøtte universitetets mål inden for forskning og uddannelse.
Når Folkeuniversitetet den 4.-6. november afholder den årligt tilbagevendende festival NORDISKE NäTTER, kan publikum møde en række AU-forskere.
Festivalen sætter traditionen tro fokus på den nordiske kulturarv og byder i år på et sansemættet program på Moesgaard Museum, der fra forskellige vinkler tager fat om Norden NU.
|
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/ medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.
På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.
Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp