Ph.d.-dimittender fra Aarhus Universitet har høj beskæftigelse, er videnskabeligt produktive og skaber værdi på deres arbejdspladser.
Det viser tre undersøgelser, som Center for Forskningsanalyse har lavet af ph.d.ernes samfundsbidrag: henholdsvis en beskæftigelsesanalyse, en række arbejdsgiverinterviews samt en analyse af ph.d.ernes videnskabelige produktion.
Beskæftigelsesanalysen viser, at 90-95 pct. er i beskæftigelse et år efter dimission, mens 95-99 pct. er i job fem år efter at have opnået deres grad. Godt 80 procent laver forsknings- og udviklingsarbejde, og analysen viser desuden også, at en tredjedel af ph.d.erne havde ledelsesansvar fem år efter dimission.
Interviewundersøgelsen afspejler, at arbejdsgiverne især sætter pris på ph.d.ernes faglige tyngde og metodesikkerhed, men også på det faglige netværk, som dimittenderne tager med sig. Flertallet af arbejdsgivere vurderer, at forskerkompetencer også fremover vil få stor betydning for at sikre innovation og vækst i deres respektive brancher.
Analysen af ph.d.ernes publikationer viser blandt andet, at ph.d.erne har en anseelig videnskabelig produktion, der er relativt ens på tværs af fakulteter, men som kan variere på type og sprog.
Aarhus Universitet har modtaget 3.676 ansøgninger fra udenlandske studerende til kandidatuddannelserne. Det er næsten 500 flere end sidste år.
Den samlede opgørelse over årets kvote 2-ansøgninger er nu tilgængelig. Det endelige antal ansøgninger er landet på 14.305, hvor over 5.100 har valgt AU som førsteprioritet – det er lidt flere end sidste år.
Det er især Medicin, der med 2.062 ansøgninger oplever en stigning – svarende til 13 pct. Der er også en lille fremgang at se på den samlede søgning til de naturvidenskabelige ingeniøruddannelser. På Arts har man i år fire nye uddannelser, der alle har fået fine tal i deres kvote 2-ansøgningsrunde, herunder International virksomhedskommunikation i engelsk.
Den 30. marts markerer Region Midtjylland en 90 mio. kroner stor satsning på klimatilpasning, hvor Aarhus universitet skal bidrage med forskning og uddannelse. Coast 2 Coast Climate Change er titlen på satsningen, og arrangementet foregår i MCH Herning Kongrescenter, hvor bestyrelsesformand for AU og tidligere klimakommissær Connie Hedegaard samt prodekan Kurt Nielsen er blandt deltagerne.
Aarhus Universitet har indgået et erhvervssamarbejde om et nyt rumprogram med en af verdens førende rumvirksomheder GomSpace A/S. Målet er at undersøge, hvordan såkaldte nano-satellitter kan anvendes til at foretage videnskabelige undersøgelser. Den første satellit har fået navnet AUSAT-1 og støttes af Aarhus Universitets Forskningsfond.
Professor Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience og professor Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astronomi har hver modtaget en bevilling under VILLUM FONDENs nye program ’VILLUM Investigator’. Tanken bag er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.
På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.
Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp