Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 15/2017

 

Rektor: Det nye bevillingssystem kræver et alvorligt gennemsyn

Uddannelse- og Forskningsministeriet præsenterede torsdag sit udspil til en ny finansieringsmodel af de videregående uddannelser, som skal erstatte det nuværende taxametersystem. Rektor Brian Bech Nielsen ser gode signaler i udspillet og roser blandt andet alsidigheden med flere forskellige tilskudsprincipper.

Til gengæld advarer han imod for stort fokus på beskæftigelse og efterlyser en mekanisme, der anerkender forskningens betydning for uddannelsernes kvalitet.


Starting Grants 2017 åben for ansøgning

Det er nu muligt at søge Aarhus Universitets Forskningsfond om Starting Grants. Der er 47,5 mio. kr. i spil, som i 2017 er øremærket rekruttering til vækstområder på Aarhus Universitet. Målet er at styrke vækstlaget og løfte lovende forskning af international karakter.

Derfor er midlerne i år især møntet på lektorer og adjunkter, som er ansat fra og med 1. juli 2016 og frem. Der kan løbende søges om Starting Grants i forbindelse med forhandling ved nyansættelse efter indstilling fra dekanen.

Ansøgningsfristen er 1. september.


DFF-millioner til AU-forskere

Det Frie Forskningsråd har uddelt omkring 131 millioner kroner til 40 forskere ved Aarhus Universitet. Der er uddelt i alt 633 millioner kroner til 200 forskellige projekter på landsplan. 


Tilmeld dig Holst-Knudsen

Onsdag den 24. maj uddeler Aarhus Universitet den fornemme Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris. Traditionen tro sker det ved et højtideligt og festligt arrangement i aulaen. Prisen uddeles til to forskere, som har udmærket sig på allerhøjeste niveau, og som i deres bemærkelsesværdige karrierer har høstet stor national og international anerkendelse. Tilmeldingsfristen er den 13. maj.


Summer University: Nyt website hjælper undervisere

Al information om Summer University er nu samlet på én side, som indeholder relevant information til institutter, nuværende AU-undervisere og internationale gæsteundervisere. Institutterne kan blandt andet finde inspiration til, hvordan Summer University kan bruges til studiefremdrift, internationalisering og rekruttering, og hvordan fagene meldes ind til Summer University.


Personaliseret studieportal på vej

Som et led i AU's arbejde med digitalisering kan de studerende nu se frem til en ny personaliseret studieportal, som samler alle AU’s digitale indgange for studerende på ét sted. Portalen bliver lige nu brugertestet på to Arts-uddannelser og har foreløbig vist så gode resultater, at den forventes bredt ud til alle fakulteter i løbet af det kommende år. 


Kalender

  • 11. maj: Debatarrangement i Stakladen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
  • 20.-21. maj: MatchPoints Seminar om Reformationen og det danske samfund
  • 24. maj: Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2017
  • 24. maj: Premiere på forestillingen ”Røde Orm”, Moesgaard Museum
  • 25.-28. maj: First Lego League Robot-konkurrence

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp