Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 16/2017

Forskningsmiljøer kan styrke regeringens nye Disruptionråd

Der er opbakning fra rektor Brian Bech Nielsen til det nye Disruptionråd, som regeringen nedsatte i sidste uge. I et indlæg på Altinget tirsdag i denne uge opfordrer han dog samtidig rådet til at gøre brug af den store indsigt, de danske universiteters forskningsmiljøer har.

Økonomiprofessor Philipp Schröder fra AU er den ene af to forskere, der er udpeget til det nye Disruptionråd, som består af i alt 32 medlemmer og otte ministre, herunder statsministeren.


Pind på besøg i Stakladen

­

I dag besøgte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind Aarhus Universitet for at debattere uddannelse med de studerende. Mere end 100 spørgelystne studerende var mødt op for at høre ministerens holdning til bl.a. det nye bevillingssystem, dannelse og universiteternes rolle i fremtiden. Selv var Pind optaget af jagten på gode mål for uddannelseskvalitet og opfordrede de studerende til at byde ind.


HD i Finansiel Rådgivning flyttes til Herning

HD i Finansiel Rådgivning flyttes fra Aarhus til Herning, hvor den placeres under Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH) ved Aarhus BSS. Fra efteråret 2017 udbydes uddannelsen i Herning.


EURIAS Fellowships er nu åbne for ansøgning

The European Institutes for Advanced Study Fellowship Programme (EURIAS) tilbyder nu 54 fellowships fordelt på 19 europæiske institutter. Som medlem af EURIAS ligger to fellowships ved Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS). Programmet stiller krav om mobilitet på tværs af grænser, og man kan derfor kun søge fellowship uden for det land, man er bosat i. Ansøgningsfristen er 7. juni.


Forsknings-opfindelser skaber samarbejde og investeringer

16 teknologier fra AU og Region Midtjylland blev præsenteret, da Industriens Hus i tirsdags var vært for landets første nationale messe for forskningsbaserede teknologier – den såkaldte Danish IP Fair. Målet er at styrke mulighederne for at kommercialisere opfindelser fra danske universiteter og hospitaler. Initiativet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem teknologioverførsels-enhederne ved alle danske universiteter og regioner.


Kalender

  • 20.-21. maj: MatchPoints Seminar om Reformationen og det danske samfund
  • 24. maj: Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2017
  • 24. maj: Premiere på forestillingen ”Røde Orm”, Moesgaard Museum
  • 25.-28. maj: First Lego League Robot-konkurrence

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp