Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 27/2018

 

Udsigt til fortsatte besparelser

I går torsdag den 30. august udsendte regeringen sit finanslovsforslag for 2019. Det var et håb, at regeringen ville fjerne/justere på de 2% besparelser, som blev indført i 2016. Desværre er der ikke lagt op til en fjernelse.

Læs Udsigt til fortsatte besparelser


Rektor: Det er afgørende, at vi kan tiltrække talenter udefra

Danske virksomheder skal have nemmere adgang til internationale medarbejdere. Det var der bred enighed om, da Grundfos torsdag var vært for en paneldebat om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Rektor Brian Bech Nielsen deltog i panelet sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og flere repræsentanter fra toppen af østjysk erhvervsliv.

Det stod blandt andet klart, at der er behov for at adskille debatten om udenlandsk arbejdskraft fra debatten om flygtninge, så erhvervslivet fortsat kan rekruttere internationale medarbejdere, der bidrager til dansk vækst og konkurrencekraft.

Set i lyset af regeringens seneste udspil om dimensionering af engelsksprogede uddannelser, fremhævede rektor Brian Bech Nielsen behovet for, at universiteterne ikke får et loft over optaget af udenlandske studerende inden for især områder som ingeniør-, it-, business- og sprog, hvor erhvervslivet efterspørger højtkvalificeret arbejdskraft.

Arrangementet blev afholdt i et samarbejde mellem Vestas, Grundfos, Erhverv Aarhus/International Community og Aarhus Universitet.


Stor opbakning til årets iværksætterfestival

Torsdag var 250 af byens iværksættere mødt op på Dokk1, som sammen med Studentervæksthus Aarhus for fjerde år i træk inviterede til iværksætterfestival. Interessen for arrangementet har været overvældende med mere end dobbelt så mange deltagere som sidste år og udsolgt på seks dage.

Rektor Brian Bech Nielsen ser med stor begejstring og anerkendelse på arrangementet, hvor mere end halvdelen af deltagerne var studerende. Selv deltog han i en paneldebat om visionerne for iværksættere i Aarhus. Her fremhævede han blandt andet de store muligheder, der ligger i at få studerende til at samarbejde på tværs af universitetets mange fagligheder.


AU vært for debat om STEM-uddannelser på årets ”Uddannelsesdebatten”

AU deltager i år som vært for en debat på årets uddannelsespolitiske kulturfestival ”Uddannelsesdebatten”, der afholdes den 7.-8. september i Nr. Nissum.

Med udgangspunkt i årets tema ”køn” vil AU i samarbejde med VIA University College og Dansk Industri sætte fokus på, hvordan vi får flere kvinder til at interessere sig for STEM-uddannelser.

Blandt Uddannelsesdebattens keynote-speakers og paneldeltagere optræder desuden flere AU-forskere.

Deltagelse i Uddannelsesdebatten er gratis, og alle er velkomne.


Nyt studieadministrativt system på vej

Hovedmotoren på studieområdet, it-systemet STADS, har nået sin udløbsdato. Landets otte universiteter er derfor sammen med Uddannelses- og Forskningsministeriet blevet enige om at skifte det ud. AU vil deltage aktivt i den kommende nationale udbudsproces. 


Universitetsdirektøren: Knap så meget kontrol …

Universitetsdirektør Arnold Boon sætter i et indlæg fokus på kontrol versus tillid - og fornuftig brug af ressourcer.


Her kan du ikke parkere i dagene op til 90-års jubilæumsfesten den 21. september

Hvis du plejer at parkere i nærheden af Universitetsparken, skal du være opmærksom på, at der vil være visse begrænsninger på de sædvanlige parkeringspladser i dagene op til og i weekenden omkring 90-års festen den 21. september.


 

Europæisk Kulturhovedstad: Resultaterne præsenteres i december

Mandag den 10. december 2018 præsenterer rethinkIMPACTS 2017 hovedresultaterne i evalueringen af at være Europæisk Kulturhovedstad. Det er den hidtil største, danske undersøgelse af effekterne og værdien af store, kulturelle projekter. Kulturminister Mette Bock åbner konferencen.

Alle interesserede – forskere, studerende og borgere såvel som erhvervsliv, organisationer og institutioner – er velkomne.

Tilmelding er netop åbnet, og prisen for deltagelse er 300 kr.


Ny institutleder på Institut for Datalogi

Professor Kaj Grønbæk tiltræder pr. 1. september stillingen som leder af Institut for Datalogi. Han skal bl.a. lede den planlagte udvidelse af instituttet, som er et led i universitetets digitaliseringssatsning.


Kalender

 

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2017 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp