Det er vigtigt at holde fokus på det fremadrettede, selvom vi i øjeblikket er ved at redegøre for fortidens fejl, skriver rektor i en kommentar til undersøgelsen af DCA’s rapporter.
Oksekødsrapporten og den efterfølgende undersøgelse af 55 DCA-rapporter viser desværre, at der er begået fejl her på universitetet. Den værste slags fejl er dog den, man ikke lærer af. Derfor er jeg meget optaget af, at Aarhus Universitet kommer styrket ud af dette forløb, og at vi bruger det konstruktivt i vores fremadrettede indsats i samfundets tjeneste.
Brian Bech Nielsen og Berit Eika skriver i et debatindlæg på Altinget, at taxameterforhøjelsen på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser har haft stor indvirkning på både kvalitet og studiemiljø gennem de seneste 10 år.
Uddannelserne har stor betydning for fremtidens samfund, og derfor opfordrer de politikerne til at fastholde taxameterløftet, som lige nu er i fare for at blive taget ud af finansloven.
Universitetets fælles læringsplatform Blackboard har været i lovpligtigt udbud. Valget er faldet på en ny læringsplatform – Brightspace – der er et godt match i forhold til de krav, AU har stillet. Det gælder især platformens pædagogiske kvalitet, funktionalitet og brugervenlighed.
Prorektor Berit Eika har sat sig i spidsen for den styregruppe, der skal stå for implementeringen. Hun anerkender, at et skifte er ressourcekrævende, men er positiv over for den kommende nye læringsplatform.
Platformen forventes klargjort i foråret 2021, så den kan blive taget fuldt ud i brug fra efterårssemesteret 2021. I den mellemliggende periode opfordrer prorektor undervisere til at fortsætte deres aktiviteter på Blackboard med uændret styrke – ikke mindst af hensyn til de studerendes studieliv og læring. Det har været et krav til AU's nye leverandør, at eksisterende kursusindhold kan flyttes over på en ny læringsplatform – og det får stort fokus i overgangen til Brightspace.
Bestyrelsen for Aarhus Universitets Forskningsfond har fastlagt, hvordan man vil fordele bevillingerne til forskning i 2020.
Den største post er AUFF Starting Grants, som med 50 mio. kr. vil støtte rekrutteringen af adjunkter, lektorer og professorer på internationalt niveau. Støtteprogrammet AUFF NOVA videreføres også i 2020, hvor der er afsat 30 mio. kr. til særligt dristige forskningsideer, som kan have vanskeligt ved at opnå støtte andre steder.
Som noget nyt er der i 2020 afsat fem mio. kroner i mobilitetsmidler, der kan søges til både indrejsende og udrejsende forskere.
Fonden støtter desuden fortsat Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), ligesom der også er afsat midler til forskerophold, fleksible ph.d.-forløb og meget andet.
Støtteprogrammet AUFF Flagskibe forventes først at uddele midler til ekstraordinære projekter igen i 2021, men et opslag ventes i 2020.
Onsdag den 15. januar 2020 er sidste frist for at indberette publikationer med udgivelsesår 2019. Det er også sidste frist for at gøre dine publikationer tilgængelige i Open Access.
Torsdag den 14. november kl. 16 var sidste chance for at stemme til årets universitetsvalg. Godt 21% havde benyttet sig af den mulighed – en stigning sammenlignet med sidste år, hvor den samlede valgprocent landede på godt 18%.
Der var i år 16 kampvalg, og resultaterne forventes offentliggjort på valgsiden mandag den 18. november. Allerede nu kan du se resultater af fredsvalg og bortfaldne valg.
Søren Broberg Nielsen er ansat som Aarhus Universitets nye databeskyttelsesrådgiver (DPO). Her får han ansvaret for at rådgive og hjælpe universitetet med at efterleve de databeskyttelsesretlige regler. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Civilstyrelsen i Viborg med ansvar for databeskyttelse og informationssikkerhed. Søren Broberg Nielsen starter 1. januar 2020 og får til huse i AU Forskning og Eksterne Relationer på Katrinebjergvej.
Torsdag den 14. november var omkring 40 investorer samlet på Aarhus Universitet til Aarhus Investor Summit – Science Edition. Sammen med Incuba stod Aarhus Universitet bag arrangementet, hvor AU-forskere viste forskellige eksempler på spinouts. Rektor Brian Bech Nielsen bød velkommen.
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.
Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.