Hvad var problemstillingen?
Formålet med dette projekt var at skabe større samhørighed på uddannelsen erhvervsøkonomi med sidefag. Dette sker i forlængelse af et længevarende projekt kaldet ”EØ-netværket”. Det er håbet at dette netværk kan være med til at sænke frafaldstallet på uddannelsen (Nyeste tal viser at 60% af 2011-årgangen allerede er droppet ud). På længere sigt ønsker vi også at styrke uddannelsen brand.
Problemet er bl.a. at man på sit 5. -8. semester er spredt ud på forskellige sidefag, og dermed ikke har sin daglige gang på hovedområdet. I forbindelse med flytningen til Campus Fuglesangs allé, er den fysiske afstand til de studerende på sidefagene, der hovedsagligt er på samfundsfag og psykologi, blevet større, da disse stadig er boende i Universitetsparken. EØ-netværket ser det derfor som sin fornemmeste opgave at skabe fællesskab og sparring mellem de studerende på uddannelsen "Erhvervsøkonomi med sidefag" til trods for den fysiske afstand. Udover en mentorordning er der desuden blevet dannet en almuneforening, som skal sikre at netværket fortsætter efter endt uddannelse.
EØ-netværket har et tæt samarbejde med Oeconrådet og arrangerer i fællesskab en årlige "Erhvervsøkonomiaften", hvor færdiguddannede cand.soc'er kommer og fortæller om deres tid på studiet og efterfølgende karriere. Denne ligger på forårssemesteret.
Hvad er der gjort?
I slutningen af efterårssemesteret blev der afholdt et netværksarrangement for alle studerende indskrevet på uddannelsen ”Erhvervsøkonomi med sidefag”. Udover de studerende var alumneforeningen også til stede. Almuneforeningen havde nemlig fået et sponsorat på 5.000 kr. af Vestas til at kåre årets erhvervsøkonom. Kriterierne for at få prisen var bl.a. at have bidraget til en forberedelse af studiemiljøet gennem frivilligt foreningsarbejde, og det var medstuderende som indstillede kandidaterne. Alumneforeningen håber på at dette kan blive et årligt event i fremtiden.
Efter overrækkelsen havde vi inviteret en hypnotiser til at komme og optræde. Ud over selve underholdningsdelen, hvor frivillige blev hevet op på scenen og opførte sig fjollet som konsekvens af den hypnose de var kommet i, gjorde hypnotisøren meget ud af at forklare, hvordan hypnose også kan bruges som et redskab mod eksamensangst. Efter showet blev hypnotisøren hængende under netværksdelen og besvarede spørgsmål fra interesserede studerende. Det skal understreges at hypnotisøren gjorde meget ud af, at INGEN blev udstillet på nogen ubehagelig måde.
Har initiativet haft den ønskede virkning?
Sidste år blev et lignende event afholdt, hvor vi havde fokus på praktikophold og selveste Praktikanten alias Thomas Skov stod for underholdende. Her mødte små 100 personer op og eventet var en stor succes.
I år var deltagerantallet halvt så stort. Dette skyldes hovedsagligt at 1. Semester blev væk. Hvad grunden var til dette, er til dels uklart, men kan evt. skyldes at en multiple choice test fandt sted dagen efter, hvorfor nogle havde valgt at blive hjemme og øve til denne i stedet. Det er dog fornemmelsen at de studerende, som mødte op, havde en god aften.
Hvad er det fremtidige potentiale for projektet?
EØ-netværket ønsker forsat at holde arrangementer for ”Erhvervsøkonomer med sidefag”. Uddannelsen kommer ofte til at så i baggrunden af Oeconuddannelsen, og det er derfor vigtigt, at vi igennem arrangementer som dette fastholder uddannelsens legitimitet.
Hvad kan universitetet lære af projektet?
Det er vigtigt at Universitetet støtter de studerendes frivillige indsats og afholder arrangementer som dette, da det klart er opfattelsen at sådanne forbedrer studiemiljøet, hvilket forhåbentligt også kan være med til at højne det faglige niveau.
Baggrund
EØ-netværket (erhvervsøkonomisnetværk) er et socialt og netværksorienteret arrangement for studerende på uddannelsen ”erhvervsøkonomi med sidefag”.
Formål og indhold
Formålet med EØ-netværket er skabe fællesskab og sparring mellem de studerende på uddannelsen "Erhvervsøkonomi med sidefag". Dette kan være problematisk, da man på sit 5. -8. semester er spredt ud på forskellige sidefag, og dermed ikke har sin daglige gang på hovedområdet. I forbindelse med flytningen til Campus Fuglesangs allé, er den fysiske afstand til de studerende på sidefagene, der hovedsagligt er på samfundsfag og psykologi, blevet større, da disse stadig er boende i Universitetsparken. Vi tror på, at vi igennem netværket kan skabe en samhørighed, der forhåbentlig kan være med til at sænke frafaldstallet på uddannelsen, der på nuværende tidspunkt er meget højt. På længere sigt ønsker vi også at styrke uddannelsen brand.
Sidste år modtog EØ-netværket samme beløb til et lignende arrangement. Dette blev en stor succes, med næsten 100 deltagende, og vi ønsker derfor at gentage dette i år.
Budget
Der er bevilget 19.000 kr. til projektet i 2012.