AURAP er AU's business intelligence portal for økonomi- og uddannelsesområdet. Portalen indeholder både standardrapporter og specialiserede analyseværktøjer.
Brightspace er AU’s e-læringssystem. Brightspace er samlingspunkt for kursusmateriale og fungerer som forum for online læring og undervisningsaktiviteter.
AU anvender systemet IndFak2 til modtagelse af fakturaer. På AU foregår fakturamodtagelse, bogføring og betaling til leverandør fuldt elektronisk.
På mit.au.dk kan du tilgå en række specifikke administrative systemer, du har rettigheder til, fx Medarbejderstamkortet.
mitHR er det personaleadministrative HR system ved AU, der bruges til personaleadministration, fraværsregistrering og medarbejderudviklingssamtaler (MUS).
PURE er AU's forskningsregistreringsystem. Her registreres forskningspublikationer, -aktiviteter og -projekter. PURE ligger desuden til grund for AU-ansattes personlige hjemmesider.
Aarhus Universitet anvender RejsUd til afregning af rejser og udgifter.
STADS er det studieadministrative system på AU. Via STADS administreres og formidles oplysninger om studerendes studieaktiviteter og -forløb.
Med webmail har du altid direkte adgang til din AU mail og kalender via en browser.
Workzone er AU's elektroniske sags- og dokumenthåndterings-system (ESDH). Som offentlig institution skal AU journalisere vigtige dokumenter.
Find flere it-systemer i emneindekset for medarbejderservice.
Når du skal skrive en fondsansøgning, kan der være krav om at indtænke køn (sex/gender) i dit forskningsprojekt. Køn er et af de tværgående temaer i Horizon Europe, som ansøgere skal være opmærksomme på. Det gælder fx også flere virkemidler hos danske bevillingsgivere som bl.a. Lundbeckfonden.
Kravet skyldes en øget opmærksomhed på, at når køn integreres i forskningsprojekter kan det:
Samlet kan opmærksomheden på køn bidrage til bedre forskningskvalitet og øge forskningens samfundsmæssige relevans. Omvendt kan manglende opmærksomhed på køn i forskningsprojekter føre til dårligere forskning eller ligefrem spild af forskningsmidler. Det handler ikke kun om ligestilling i organisationen eller i et projektkonsortium. Det handler i høj grad om at indtænke kønsaspektet i forskning og innovation.
Her finder du en række spørgsmål, der kan bruges som inspiration, hvis du vil overveje, om det er relevant at indtænke køn i dit forsknings- og/eller innovationsprojekt. Spørgsmålene er struktureret, så de knytter an til forskellige dele af arbejdet med et forskningsprojekt.
På dansk taler vi om køn, mens man på engelsk skelner mellem ”sex” og ”gender”.
Kilde: Schiebinger, L., Klinge, I., Sánchez de Madariaga, I., Paik, H. Y., Schraudner, M., and Stefanick, M. (Eds.) (2011-2021). Gendered Innovations in Science, Health & Medicine, Engineering and Environment.
Køn er et af de tværgående temaer i Horizon Europe, som ansøgere skal være opmærksomme på. Det handler ikke kun om ligestilling på institutioner og virksomheder eller kønsbalance i konsortiet. Det handler i lige så høj grad om at indtænke kønsaspektet i forskning og innovation.
Europa-Kommissionen arbejder fokuseret og strategisk på at fremme ligestilling i forskning og innovation som en del af EU’s strategi for ligestilling for 2020-25. Alle offentlige institutioner, herunder højere uddannelses- og forskningsinstitutioner, der er partnere i et Horizon Europe-projekt, skal fra 2022 udarbejde en Gender Equality Plan, for at de kan deltage i Horizon Europe projekter. AU har udarbejdet en Gender Equality Plan, hvis primære fokus er ligestilling i videnskabelige stillinger, fordi udfordringerne her er særligt tydelige.
Som ansøger til Horizon Europe skal du være opmærksom på, at det kan have stor betydning for evalueringen af ansøgningen og projektet, om du har husket at tænke kønsaspektet med ind i dit faglige arbejde.
Når du planlægger dit projekt og skriver din ansøgning, skal du tage stilling til og beskrive, hvordan du vil arbejde med kønsaspekter i den forskning eller innovation, du vil udføre. Det handler her ikke om ligestilling og kønsbalance, men om, hvorvidt køn kan have en betydning for det faglige indhold i forskningen eller innovationen. Det er en del af excellence-afsnittet i ansøgningen, og det er obligatorisk for alle ansøgninger under programmerne i søjle II, med mindre der er skrevet en tydelig undtagelse i opslagsteksten. Derfor er det også et kriterium, som ansøgningen evalueres ud fra, hvorvidt man i tilstrækkelig grad har taget stilling til kønsdimensionen i projektet. Du kan se evalueringskriterierne i Horizon Europe's Work Programme, under Award Criteria på side 21.
Hvis du ansøger til andre dele af Horizon Europe, vil det også være en god idé at adressere kønsaspekter i det faglige arbejde.
Det er ikke et evalueringskriterium som sådan, om der er kønsbalance i konsortiet. Grundreglen er, at det er de dygtigste inden for deres felt, der skal indgå i projekterne og sikre den højeste faglige kvalitet (excellence) i projektet. Men kønsbalancen blandt partnerne i projektet kan alligevel spille en rolle. Når evaluatorerne har givet deres point og prioriteret ansøgningerne, kan det ske, at to fremragende ansøgninger har fået lige mange point, men at der kun er penge til det ene projekt. I dette tilfælde træder andre kriterier i kraft, der i sidste ende afgør, hvilket projekt der får støtte via Horizon Europe, og et af disse kriterier er kønsbalancen i konsortiet. Derfor kan det komme til at spille en rolle, om man har en væsentlig overvægt af mænd eller kvinder blandt partnerne. Du kan se ranking kriterierne i Horizon Europe's Work Programme, under Procedure side 26.