Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 20/2012

Store kapaciteter hædret ved Holst-Knudsen-ceremoni

Aarhus Universitet uddelte i dag sin fornemste forskningspris, Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris. Den gik til to forskere, der er internationalt førende på hver deres område:

  • Forskningsdirektør, professor, dr.med. Oluf Borbye Pedersen fra The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research og Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet, og
  • Professor, D.Pol.Sc., Timo Teräsvirta fra forskningscenteret CREATES, Institut for Økonomi på Aarhus Universitet

Oluf Borbye Pedersen er blandt de toneangivende eksperter inden for diabetesforskning, mens Timo Teräsvirta har markeret sig inden for ikke-lineære økonomiske og finansielle tidsseriedata.

Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris gives hvert år til forskere, der arbejder eller har arbejdet i tilknytning til Aarhus Universitet, og som har opnået betydelige resultater.

Ved samme lejlighed modtog otte lovende forskertalenter Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser.

  • Ph.d. Malene Flensborg Damholdt, School of Business and Social Sciences
  • Ph.d. Erik Lerkevang Grove, Health
  • Ph.d. Mette Kallestrup Hagensen, Health
  • Ph.d. Hao Jiang, Science and Technology
  • Ph.d. Anders Bredahl Kock, School of Business and Social Sciences
  • Ph.d. Steffen Terp Laursen, Arts
  • Ph.d. Dorthe B. Ravnsbæk, Science and Technology
  • Ph.d. Nina Holm Vohnsen, Arts

 

  • Læs mere om de otte ph.d.-studerende og deres projekter


Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet får ny direktør

Den 56-årige civilingeniør Conni Simonsen skifter d. 1. juli 2012 jobbet som rektor for Ingeniørhøjskolen i København ud med stillingen som ny direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Udover en universitetspolitisk erfaring har hun ligeledes en stærk erhvervsprofil med en fortid som Vice President for Grundfos Management og administrerende direktør for Ericsson.

Conni Simonsen skal blandt andet arbejde på at udvikle Ingeniørhøjskolens uddannelser med særligt fokus på at styrke de studerendes internationale kompetenceprofil og fastholde et tæt samarbejde med erhvervslivet.

Ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet er forankret i tre enheder: Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Institut for Ingeniørvidenskab under Science and Technology, samt AU Herning under School of Business and Social Sciences.


Vækstpartnerskab med fokus på innovation og uddannelse

Vækstforum for Region Midtjylland og SRSF-regeringen har netop indgået en ny samarbejdsaftale om en styrket vækstindsats.

Aftalen fokuserer på en række områder, hvor der er behov for en styrket indsats og hvor Aarhus Universitet har gode faglige forudsætninger for at bidrage til vækst og beskæftigelse i Region Midtjylland.

I aftalen indgår følgende konkrete indsatsområder:

  • Ét sammenhængende offentligt innovationssystem
  • Styrket samarbejde på bl.a. sundheds- og velfærdsområdet, grøn omstilling, vindenergi, biomasse, fødevareproduktion og oplevelsesøkonomi
  • Et sammenhængende uddannelsessystem

Aarhus Universitet repræsenteres i Vækstforum Region Midtjyllands formandskab ved prorektor Søren E. Frandsen, som sammen med det øvrige formandskab forhandlede aftalen på plads.

For regeringen deltog Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, Uddannelsesminister Morten Østergaard, samt minister for By, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen i mødet.


Utraditionel konference på AU vil skabe bæredygtige løsninger

I weekenden d. 1.-3.-juni bliver Søauditorierne samlingspunkt for over 400 studerende, forskere, tænketanke, NGO’er, iværksættere og erhvervsvirksomheder fra mere end 30 europæiske lande. Med en kombination af korte oplæg, workshops og visuelle præsentationer vil deltagerne i tre dage arbejde sig frem mod nogle konkrete løsninger på de vigtigste udfordringer, som verden står over for i fremtiden under overskriften ”The Great Debate: Solutions by Re-thinking”.

Resultaterne fra konferencen vil efterfølgende blive rundsendt til relevante aktører i EU-systemet med ønsket om at påvirke de kommende forhandlinger i Rio de Janeiro til juni.

Keynote speakers er blandt andre Michael Braungart, der er medstifter af konceptet ’Cradle to Cradle’, Jørgen Ørstrøm Møller, forfatter og tidligere ambassadør i Singapore og S-politikeren Jens Joel, medlem af folketingets energi- og klimaudvalg.

Konferencen arrangeres af New Europe og Global Citizen med støtte fra EU-kommissionen, Europanævnet samt det danske EU-formandskab.


Kalender

 

Venlig hilsen,

Universitetsledelsen, den 25. maj

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2012 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog