Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 26/2013

Nyt medlem af universitetsledelsen

Denne uges møde i universitetsledelsen var det første af slagsen for Niels Chr. Nielsen, der som dekan skal tegne den faglige profil for Science and Technology i de kommende seks år.

Niels Chr. Nielsen har samtidig overtaget formandsposterne i det tværgående forskningsbånd og AU Forum for Forskning fra Brian Bech Nielsen, der tiltrådte som rektor i sidste uge.

Niels Chr. Nielsen, der er uddannet kemiker fra Aarhus Universitet med en ph.d. delvist udført på MIT i Boston, kommer fra en stilling som professor ved Kemisk Institut, grundforskningscenterleder og centerleder ved iNANO. På iNANO-posten erstattes han af professor og konstitueret centerleder Troels Skrydstrup.


Invitationer til årsfesten udsendt

Aarhus Universitet fejrer sit 85-års jubilæum fredag den 13. september med taler, festforelæsning og hædersbevisninger i Aulaen på Nordre Ringgade.

Ved lejligheden udnævnes en ny æresalumne, fire nye æresdoktorer, og ligeledes uddeles Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris, Aarhus Universitets Forskningsformidlingspris samt Dronning Margrethe II’s Rejselegater.

Af pladshensyn er højtideligheden i Aulaen kun for inviterede gæster, men arrangementet vil blive streamet live på au.dk, så alle har mulighed for at følge med.

 

Tilmelding til aftenfest åbner onsdag

Traditionen tro fortsætter årsfesten om aftenen i Musikhuset, hvor Steffen Brandt agerer konferencier. Invitationerne er udsendt til alle medarbejdere via mail. Tilmeldingen åbner onsdag den 14. august kl. 9.00, og billetterne bliver tildelt efter først til mølle-princippet.

I slutningen af uge 36 får alle, som har ønsket billetter, besked om, hvorvidt deres ønske om at deltage i aften-arrangementet i Musikhuset er imødekommet.


Stadig ledige studiepladser

23 af Aarhus Universitets bacheloruddannelser har stadig ledige pladser, som kan søges frem til studiestart i september.

Ved seneste statusopgørelse den 9. august havde 6.795 ansøgere takket ja til den tilbudte studieplads. 313 har sagt nej tak, mens 235 ikke har svaret, hvilket er stort set samme billede som i 2012. AU Studier arbejder nu på at optage fra standby-lister, samt på at optage de ansøgere, som søger ledige pladser.

Ud over de 23 uddannelser med sommerstart, er der ledige pladser på seks ingeniøruddannelser med vinterstart. Hvis der stadig er ledige pladser på disse uddannelser efter den nuværende optagsrunde, vil de blive udbudt med ansøgningsfrist den 1. december.


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi kort om aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer. På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2013 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp?sprog