Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 25/2017

Finanslovsforslag 2018: Ingen fremgang for uddannelse og forskning

I går torsdag fremlagde regeringen sit udspil til Finanslov 2018 under overskriften ”Et trygt og sammenhængende Danmark”.

Det er positivt, at regeringen vil løfte det offentlige forskningsbudget med 377 mio. kr. i forhold til 2017. Med det udspil fastholder regeringen sin hidtidige målsætning om at investere 1% af BNP i forskning. Men set i forhold til beskæringen i 2016 på 1,4 mia. kr. er der stadig et efterslæb i forhold til tidligere.


Til nye studerende: Nyd det og tag aktiv del i studielivet

Tag aktivt del i studielivet og vær nysgerrig, ambitiøs og videbegærlig. Sådan lyder opfordringen fra rektor Brian Bech Nielsen til de omkring 7.000 nye studerende, der i disse dage begynder et nyt liv som studerende på Aarhus Universitet. 

Også prorektor Berit Eika hilser de nye studerende velkommen i et indlæg i studentermagasinet Delfinen. Her opfordrer hun de nye studerende til at sætte sig i førersædet og tage medansvar for deres uddannelse med engagement, selvstændighed, slid og fællesskab.


Status for konkurrenceudsættelse af myndighedsbetjening

ST’s myndighedsbetjening skal igennem en konkurrenceudsættelse i de kommende år. Arbejdet med at forberede det er i fuld gang.


Prorektor på iværksætterfestival: Det skal være muligt både at studere og være iværksætter

Torsdag havde 110 af byens iværksættere rykket deres arbejdsplads ned på Dokk1, hvor Studentervæksthus Aarhus sammen med Dokk1 for tredje år i træk bød velkommen til en stor festival for iværksættere.

Prorektor Berit Eika kiggede forbi og fremhævede i et kort interview, at Aarhus Universitet bakker op om iværksættermiljøet. Universitetets opgave i den sammenhæng er at skabe rammerne for, at studerende med evner og lyst til at skabe egen virksomhed, får mulighed for at satse på begge karrierespor samtidig.


Food Festival 2017: Smag på AU

Igen i år kan man møde Aarhus Universitet, når Nordens største madfestival – Food Festival – løber af stablen på Tangkrogen i dag og frem til søndag. Her deler forskere fra Institut for Fødevarer ud af deres viden om fremtidens fødevarer på instituttets stand. Besøgende har endda mulighed for selv at blive en del af forskningen, bl.a. ved at smage og bedømme nogle af de produkter, som instituttet arbejder med inden for sensorik.


AIAS byder 23 nye fellows velkommen

Det er snart skiftetid på Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), der netop har offentliggjort navnene på 23 nye fellows. De første 15 begynder 1. oktober og resten til februar.

De nye fellows er junior- og seniorforskere på højt internationalt niveau og udvalgt på baggrund af en omfattende international peer-review proces. På AIAS bliver de en del af en samlet flok på i alt 34 fellows, der kommer fra mange forskellige forskningsinstitutioner i verden og forsker i vidt forskellige områder inden for både sundhed, naturvidenskab, samfundsvidenskab og det humanistiske felt. Blandt de 23 nye fellows er seks fra Aarhus Universitet.

Med et AIAS-fellowship får forskerne mulighed for at fordybe sig i deres forskning gennem en længere periode og bidrager samtidig til AU’s forskningsmiljøer gennem netværk og samarbejde.


Ny og enklere APV i 2019

Universitetsledelsen har besluttet at afprøve en ny og enklere model for den tre-årige ArbejdsPladsVurdering (APV), som gennemføres næste gang i foråret 2019. Her skal medarbejdere som noget nyt forholde sig til den fysiske og psykiske APV på samme tidspunkt.

Rammerne for undersøgelsen og den efterfølgende opfølgning bliver i den kommende tid drøftet og kvalificeret i den nedsatte APV-følgegruppe og på et fælles HAMU-HSU møde d. 9. november i år.


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.

På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp