Nyhedsbrev fra universitetsledelsen nr. 17/2019

Status på optag af nye studerende

Natten til den 26. juli fik 7.139 ansøgere besked om, at der er blevet tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet. Flere af universitetets nye it-og ingeniøruddannelser er kommet rigtig godt fra start, og på flere gymnasierettede fag som blandt andet engelsk og historie, er der fremgang at spore. Endelig har AU i år øget optaget på medicinstudiet som følge af en landspolitisk beslutning om at uddanne flere læger.

Samlet set optager AU 2 pct. færre studerende i år. Tilbagegangen skyldes dels, at Aarhus BSS som følge af dimensioneringen har måtte lukke bacheloruddannelsen Marketing and Management Communication, dels at Aarhus Universitet i år har indført karakterkrav på alle naturvidenskabelige og tekniske uddannelser.

De studerende skal aktivt sige ja-tak til den plads, de er blevet tilbudt, og det har 6.517 indtil videre gjort – 85 pct. af dem har haft AU som førsteprioritet – lidt flere end året før.

Lige nu er efteroptaget i fuld gang, og der er stadig ledige studiepladser på enkelte uddannelser. Det endelige optag kan først gøres op i oktober, når standby-pladser er fordelt, og anden runde-optaget er afsluttet.


Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er pludselig død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er gået bort meget pludseligt i en alder af kun 61 år.

Søndag den 4. august fik Anders Correll et ildebefindende under et motionscykelløb, og hans liv stod desværre ikke til at redde.

Til det sidste værnede han med stor dedikation og engagement om Aarhus Universitets omdømme og var for mange en central figur på universitetet.

Begravelsen finder sted torsdag den 15. august kl. 12.30 fra Aarhus Domkirke.


Stillingerne som dekaner for de to nye fakulteter slået op

Som led i delingen af Science and Technology skal der ansættes en dekan til hvert af de to nye fakulteter. Stillingerne er netop blevet slået op med ansøgningsfrist 23. september. Ansættelsen af de to nye dekaner forventes at være på plads til 1. januar, hvor delingen træder i kraft, og de to nye fakulteter opstår.


Søg bevillinger fra AUFF Nova 2019

Aarhus Universitets Forskningsfond har netop offentliggjort opslag for støtteprogrammet AUFF Nova 2019. Rammen er i år 30 mio. kr., og der er ansøgningsfrist fredag den 4. oktober kl. 12.00. Fonden annoncerer samtidig opslag for publikationsstøtte for andet halvår 2019 med ansøgningsfrist den 4. september.


 

Søg støtte til kompetenceudvikling hos Den Statslige Kompetencefond

Fra den 4. september kan medarbejdere søge støtte til deres individuelle kompetenceudvikling hos Den Statslige Kompetencefond. Overenskomsten er bestemmende for, hvilke aktiviteter man primært kan få støtte til, og hvilket beløb man kan få.


Kalender

Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.Her kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det her.