Knowledge Hubs

Circle U.'s Knowledge Hubs er helt centrale for de faglige aktiviteter i alliancen. Her skal medarbejdere og studerende - både fysisk og virtuelt - arbejde sammen på tværs af landegrænser og discipliner om at skabe ny viden og nye løsninger på overordnede globale udfordringer.

De tre Knowledge Hubs har fokus på hhv:

Hver Knowledge Hub ledes af en Academic Director og en række Academic Chairs - én videnskabelig medarbejder fra hvert universitet. 

Climate Knowledge Hub

Knowledge Hubben om klima skal arbejde med klimaforandringer og deres effekter på vores civilisation. Igennem bl.a. forskningsprojekter, seminarrækker, case competitions mv. får AU's medarbejdere og studerende lejlighed til at opnå internationale erfaringer og bidrage til den grønne omstilling. 

Seniorforsker Hans Sanderson fra Institut for Miljøvidenskab er som academic chair AU's repræsentant i Knowledge Hubben.

Hans Sanderson

Seniorforsker Institut for Miljøvidenskab - Environmental chemistry & toxicology

Global Health Knowledge Hub

Knowledge Hubben om global sundhed skal arbejde med forskellige sundhedsmæssige problemstillinger i internationalt perspektiv. Igennem bl.a. forskningsprojekter, seminarrækker, summer schools mv. får AU's medarbejdere og studerende lejlighed til at opnå internationale erfaringer, styrke netværket og naturligvis bidrage til globale sundhedsudfordringer. 

Lektor Christian Wejse fra Institut for Folkesundhed er som academic chair AU's repræsentant i Knowledge Hubben.

Christian Morberg Wejse

Professor Institut for Klinisk Medicin - Infektionssygdomme

Democracy Knowledge Hub

Knowledge Hubben om demokrati skal arbejde med temaer som bæredygtige demokratier, korruption og ulighed. Igennem forskningsprojekter og seminarrækker mv. får AU's medarbejdere og studerende lejlighed til at opnå internationale erfaringer og bidrage til at styrke demokratisering både ude og hjemme. 

Lektor Lars Johannsen fra Institut for Statskundskab er som academic chair AU's repræsentant i Knowledge Hubben om demokrati. 

Lars Vinther Johannsen

Lektor Institut for Statskundskab