Safe links - Scanning af links i mail

Safe Links er en sikkerhedsfunktion, der beskytter mod skadelige links i e-mails. Når du klikker på et link, scanner Safe Links det for at sikre, at det ikke fører til farlige websteder, som indeholder fx ransomware eller forsøg på phishing. Hvis linket er sikkert, åbnes det normalt. Hvis det er mistænkeligt, vises en popup, der advarer dig om risikoen. Dette hjælper med at forhindre utilsigtede besøg på farlige websteder og beskytter dine data og din enhed.


Sådan virker Safe links

Klikker du på et link, som Safe link har vurderet som farligt, kommer der en advarsel.

Du anbefales ikke at klikke videre!

Safe Links i Outlook fungerer ved, at alle links i dine e-mails bliver omskrevet. Det betyder, at det originale link bliver erstattet med et nyt, som viderestiller til det oprindelige websted. Hensigten med denne omskrivning er at få alle links scannet. Hvis et link vurderes som farligt, kan det blokeres for at forhindre åbning. På denne måde hjælper Safe Links med at beskytte mod skadelige websteder og potentielt farlige aktiviteter, der kan true din computers sikkerhed og dine data.

OBS

Det er vigtigt at bemærke, at du stadig selv skal være kritisk og vurdere om et link er farligt, inden du trykker på det. Selvom Safe Links giver en ekstra sikkerhedsforanstaltning, er det altid bedst at udvise forsigtighed og være opmærksom på potentielle trusler.

Selvom Safe Links omskriver links i dine e-mails, viser Outlook stadig det originale link, hvis du holder musen over det. Det betyder, at du stadig kan se, hvor linket vil føre dig hen, hvis du beslutter dig for at klikke på det.

  • Holder du musen over et link viser Outlook det originale link (Se rød pil).
  • Outlook viser også det rigtige link, altså det linket er omskrevet til (Se lilla pil).

Bruger du et andet mailprogram end Outlook eller webmail, er det ikke sikkert, at det originale link kan vises.

Hvad gør jeg, hvis linket i min mail ikke virker?

Nogle gange virker de omskrevne links ikke. AU IT har mulighed for at fritage enkelte domæner fra omskrivning, hvis det er sikkert. Fx. omskrives au.dk aldrig.

Ønsker du at få fritaget et link skal du henvende dig til din lokale IT-support.

Vi kan ikke ændre links i allerede modtagne mails.