Indlæg

God sommerferie - og tak til alle for indsatsen!

Sommervejret har for længst meldt sin ankomst i Danmark – og snart kan de fleste af os holde en velfortjent sommerferie ovenpå et første halvår af 2018 med vigtige opgaver og projekter, hårdt arbejde og gode succeser i enhedsadministrationen. Jeg håber, at I alle – uanset om turen går til Thy eller Toscana, til Hornslet eller Honolulu – får slappet godt af, nydt noget forhåbentlig godt vejr og ikke mindst nyder tiden med jeres familie og venner.

Jeg vil gerne bruge denne lejlighed til at sige et stort tak for jeres indsats både med at sikre den daglige drift på AU, men også med at implementere vores fælles udviklingsprojekter i enhedsadministrationen. Før vi går på sommerferie, vil jeg lige minde os alle sammen om nogle af de centrale resultater, vi indtil videre har skabt her i 2018:

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, når jeg siger, at digitalisering er en af mine (og AU’s) helt store fokusområder. Derfor har det være fantastisk at se, at vi er nået i mål med store projekter som den personaliserede studieportal, implementering af nye digitale blanketløsninger, introduktion af power-BI til ledelsesinformation og udrulning af WorkZone, for blot at nævne et par eksempler. Samtidig har vi udfaset gamle systemer, strømlinet vores it-infrastruktur og indkøbt nyt It-udstyr, og gennemført robotics-pilotprojekter.

Den digitale transformation af AU vil fortsat være en central del af vores udvikling. I fællesskab skal vi i den kommende tid have endnu mere fokus på især ’leverance og flow’. Det vil sige, at vi skal blive bedre til at definere projekter i overskuelige størrelser og køre dem i mål – for derefter at bygge ovenpå –  fremfor at vi forsøger at gennemføre megaprojekter. Jeg ser frem til at nå i mål med nuværende projekter – og til tage hul på nye og spændende ditto. 

Et af forårets helt store resultater var, som I alle ved, arbejdet med at blive klar til 25. maj, hvor de nye GDPR-regler trådte i kraft. Jeg ved, at netop dette projekt har haft stor bevågenhed i de forskellige afdelinger, hvor medarbejdere bl.a. har gennemført kompetenceudvikling for at blive klar til den nye forordning. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, der har bidraget – og stadig bidrager til – at vi på AU overholder reglerne for persondata-håndtering.

Fremlæggelsen af Campus 2.0-masterplanen står for mig som et af forårets helt store resultater. Og som nævnt i et tidligere indlæg her på bloggen, skal vi inden længe også have taget hul på formuleringen af en plan for, hvad Campus 2.0 kommer til at betyde for os i enhedsadministrationen.   

Ud over det fortsatte arbejde med digitalisering, med GDPR, med Campus 2.0 og vores andre udviklingsprojekter, så bliver internationalisering et centralt område, vi skal arbejde med i den kommende tid. Her handler det om, hvordan vi som administration kan bidrage til, at AU videreudvikles som et internationalt universitet.  

Men først skal vi have sommerferie. Og det ville være en tilsnigelse at sige, at jeg kommer til at fokusere på internationalisering her – også selvom turen går udenlands – nærmere betegnet til Toscana – hvor solen forhåbentlig skinner, når mountainbiken skal luftes!

Rigtig god sommerferie til alle, tak for indsatsen og på gensyn!

Har du spørgsmål/kommentarer?

Send dit spørgsmål eller din kommentar til director@au.dk. Husk at tilføje i din mail, om kommentaren/spørgsmålet må offentliggøres her på siden.