I dag blev to prominente forskere tildelt den ærefulde Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2017 ved Aarhus Universitet. De to prismodtagere er professor i antropologi Nils Bubandt ved Aarhus Universitet og professor i økonomi Bo Ernø Honoré, som er uddannet fra Aarhus Universitet og i dag ansat på Princeton University. De modtager hver prisen på 100.000 kr. for at have udmærket sig på allerhøjeste niveau.
Traditionen tro fandt overrækkelsen sted ved et højtideligt arrangement i aulaen. Ved samme lejlighed uddelte Aarhus Universitets Forskningsfond fem ph.d.-priser til Janus Juul Eriksen (Beregningskemi), Martin Bisgaard (Politisk psykologi), Peter Sinkjær Kenney (Allergibehandling), Simon Frølich (Biologisk design) og Simona Zetterberg Gjerlevsen (Romanforskning).
Science and Technology på Aarhus Universitet kunne igår den 23. maj indvie Center for Cirkulær Bioøkonomi – en forskningsstrategisk satsning med international gennemslagskraft, der har til formål at sikre tværfaglig forskning og udvikling af bioøkonomiske produktionssystemer og koncepter for recirkulering.
”Centeret vil via interdisciplinær forskning i international særklasse udgøre et stærkt fundament for øget erhvervssamarbejde, myndighedsrådgivning samt øget engagement i internationalt samarbejde. Vores ambition er at være i den internationale top-liga på området”, siger Niels Chr. Nielsen, dekan for Science and Technology.
Med en bevilling på 38 mio. kr. har Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) for anden gang hentet en stor EU-bevilling til AU. Midlerne, som kommer fra Horizon 2020, er øremærket fri forskning og med til at ruste AU til fortsat at tiltrække nogle af verdens førende forskere.
Bevillingen er med til at konsolidere AIAS, så EU-midlerne nu kan finansiere op mod halvdelen af det internationale fellowship-program i de kommende fem år. Fagmiljøerne opfordres til at holde øje med forskertalenter internationalt og til at opfordre stærke kandidater til at søge et fellowship hos AIAS
Aarhus Universitet har vundet prisen som årets højdespringer i fagbladet Ingeniørens årlige profilanalyse. Universitetet går samlet 26 pladser frem i forhold til sidste år og ligger nu på en 32. plads ud af de i alt 111 største danske ingeniørvirksomheder, som Ingeniøren har rangeret i analysen.
Analysen er baseret på svar fra omkring 5.000 ingeniører og 1.500 ingeniørstuderende og omfatter 12 forskellige måleparametre, bl.a. virksomhedskultur, faglig udvikling, karrieremuligheder og indflydelse samt selvstændighed.
Under weekendens MatchPoints Seminar var mere end 400 nysgerrige danskere mødt op i Søauditorierne til foredrag, workshops og debat om reformationen.
Som protektor for Reformationsjubilæet åbnede H.M. Dronningen konferencen på Aarhus Universitet. På talerstolen var også den verdenskendte professor Francis Fukuyama fra Stanford University samt kirke- og kulturminister Mette Bock.
I et debatindlæg på Altinget den 16. maj sætter Arts-dekan Johnny Laursen sammen med dekanerne for de humanistiske fakulteter på KU, AAU og SDU fokus på humanioras betydning for at løse fremtidens udfordringer. Anledningen er Uddannelses- og Forskningsministeriets nyligt offentliggjorte udkast til Forsk2025-katalog med forslag til fremtidens vigtigste forskningsområder.
Sammen med sundhedsdekanerne på KU, SDU og AAU opfordrer dekan Lars Bo Nielsen regeringens vækstteam inden for life sciences til at styrke grundforskningen, bevare uddannelserne og til at samarbejde på tværs af aktører og sektorer. Indlægget blev bragt i Børsen den 16. maj.
En femtedel af landets universitetsprofessorer er kvinder, selvom der er flere kvindelige end mandlige studerende. Derfor skal vi stadig være opmærksomme på kønsbalancen på de danske universiteter. Det skriver Anne Marie Pahuus, prodekan på Arts og tovholder på AU's indsatsområde for kvinder i forskning i et indlæg på Altinget den 23. maj.
Peter Henriksen og Hans Brix har fået forlænget deres ansættelse som institutledere for en treårig periode fra 1. juni 2017 til 2020.
Hvis du planlægger at søge midler fra EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020, kan du søge tilskud fra EUopSTART-ordningen til det forberedende arbejde. Du har mulighed for at få dækket op til 50% af dine udgifter til ansøgninger i efteråret 2017 og primo 2018. Deadline for ansøgning er 29. maj.
Hver uge udsender universitetsledelsen et nyhedsbrev. Her informerer vi om beslutninger og tiltag fra universitetsledelsen samt aktuelle aktiviteter og diskussioner. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på adressen http://info.au.dk/medarbbreve, hvorefter du modtager en mail, hver gang nyhedsbrevet udkommer.
På adressen http://www.au.dk/om/uni/universitetsledelsen/nyhedsbrevuniled/2016 kan du læse tidligere udgaver af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen.
Hvis du ønsker at tilmelde dig den engelske version af nyhedsbrevet fra universitetsledelsen, kan du gøre det på adressen http://info.au.dk/medarbbreve/index.asp