Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice HR Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøorganisationen Valg til arbejdsmiljøorganisationen

Valg til arbejdsmiljøorganisationen

Der er valg til arbejdsmiljøorganisationen på Aarhus Universitet i første kvartal 2018. Medarbejderne skal vælge arbejdsmiljørepræsentanter til arbejdsmiljøgrupper og arbejdsmiljøudvalg. Arbejdsmiljørepræsentanten vælges for tre år af gangen (1. marts 2018 - 28. februar 2021).

Valget er en vigtig del af samarbejdet på AU om trivsel og effektivitet – og dermed om et godt arbejdsmiljø! Alle medarbejdere opfordres til at bakke op om valget, ved at stille op og ved at stemme til valgene.

Hvad sker hvornår?

I 4. kvartal 2017 sætter ledere på alle niveauer rammerne om den kommende arbejdsmiljøorganisation i samarbejde med medarbejderne i udvalg. Så fra starten af december kan du her på siden se, hvordan AMO på AU ser ud fra den 1. marts 2018.

I starten af 2018 afholdes valgene til arbejdsmiljøgrupper og arbejdsmiljøudvalg. Valget af arbejdsmiljørepræsentanter sker blandt alle medarbejdere. Ledere bliver udpeget til arbejdsmiljøgrupper og arbejdsmiljøudvalg af deres overordnede ledere.

Tidsplan og regler for valg kan du læse mere om her:

Se hvordan den nuværende arbejdsmiljøorganisation ser ud her

Læs om hvad det vil sige at være arbejdsmiljørepræsentant her:

Særlig information til ledere

Som leder har du en særlig rolle i forbindelse med valget. Uanset om du er en formel del af arbejdsmiljøorganisationen eller ej, kan du også bidrage til at valget kommer til at forløbe godt.

Alle ledere skal samarbejde om et godt arbejdsmiljø. I forbindelse med valget betyder det, at du skal være med til at synliggøre arbejdsmiljøorganisationens rolle og opgaver og samtidig være med til at sætte gode rammer om valget. Ledere må ikke deltage i selve valget.

Læs om hvordan valget afholdes og de forskellige roller i AMO her:

Særlig information til medarbejdere

Bliv arbejdsmiljørepræsentant - Stil op til valget. 

Arbejdsmiljørepræsentanten vælges for tre år af gangen (1. marts 2018 - 28. februar 2021).

Som arbejdsmiljørepræsentant på AU får du en enestående mulighed for at være med til at gøre en forskel, nemlig at bevare og udvikle det gode arbejdsmiljø i samarbejde med dine kollegaer på din arbejdsplads.

Læs om de forskellige roller i arbejdsmijløorganisationen her


Læs om hvad det vil sige at være arbejdsmiljørepræsentant her

Hvis du vil stille op til valget, skal du udfylde og indsende denne opstillingsblanket


Hvad sker hvornår? 

Valget til arbejdsmiljøgrupper og arbejdsmiljøudvalg foregår fra den 11. januar 2018. Selve valget arrangeres af din lokale enhed, som melder datoen for valget ud.

Du kan se hele tidsplanen for valget her


430956 / i40