• Rejsebestilling og udgiftsafregning

Rejser

Bestilling, regler m.m.

Hvis uheldet er ude

Eksterne vejledninger & apps

Nedenstående links til vejledninger og Apps er ikke udviklet af AU, og AU yder ikke support på disse. De kan være nyttige på ens rejse.


Udenrigsministeriet i Danmark

Henvisning til Udenrigsministeriets hjemmeside – Rejse og ophold

Udenrigsministeriets vejledninger vedr. rejser og ophold i lande uden for Danmark – herunder også Udenrigsministeriets Borgerservice.


CWT To Go

På CWT's hjemmeside, findes der en beskrivelse af deres app CWT To Go. App’en kan downloades til en række smartphones og tablets. Den rejsende kan igennem denne app finde oplysninger omkring deres rejse, om der er forsinkelser, beskrivelse af destinationen – og meget mere. CWT To Go er på engelsk, den findes ikke på dansk.


EU Passagerrettigheder

Har du været ude for forsinkelser og aflysninger? Er du bevægelseshæmmet? Når du rejser med fly, tog, skib eller bus, har du rettigheder i EU.

Europakommissionens passagerrettigheder.

Coronavirus (COVID-19)

Statens tjenesterejseforsikring omfatter ikke afbestillingsforsikring hverken vedr. rejser, konferencegebyr eller andet, og derfor heller ikke ifm. udbrud af COVID-19.

Det fremgår af AUs side omhandlende de forholdsregler, du kan tage omkring sygdommen, samt nyttige links til praktiske informationer, at COVID-19 er at betragte som force majeure. Oplever du aflysninger af konferencer, rejser eller andet ifm. virusudbruddet, vil det afhænge af betingelserne omkring den enkelte betaling, hvorvidt leverandøren refunderer deltagergebyr mv. Statens tjenesterejseforsikring dækker ikke udgifter forbundet hermed.

AU opdaterer løbende sit site om anvisninger og anbefalinger i forbindelse med coronavirus på adressen www.au.dk/corona.

Du kan desuden finde yderligere oplysninger og råd om COVID-19’s indvirkning på udlandsrejser på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udgifter

Afregning, vejledning m.m.

Rejse- & udgiftsafregning

Aarhus Universitet anvender RejsUd til afregning af rejser og udgifter.


Hvis du har mistet et rejse eller udgiftsbilag, skal du udfylde en tro- og love erklæring. Erklæringen findes under "Blanketter til rejse- og udgiftsafregning".

Blanketter til rejse- og udgiftsafregning

Husk at ændre hjemmesiden til engelsk, hvis du skal bruge engelske blanketter