Bygningskompleks 1120

Bygningskompleks 1120 ligger i området syd for Universitetsparken og øst for C.F. Møllers Allé. Komplekset består af bygningerne 1120 og 1122, samt en underjordisk stenkælder, bygning 1121. 

Et egentligt Geologisk Institut blev oprettet 1. maj 1961, da det første professorat i geologi blev besat. Undervisningen i geologi fandt sted i forskellige bygninger rundt på universitetet og i lejemål i Aarhus by, indtil det blev vedtaget at samle faget i en nyopført bygning på det tidligere miltærareal. Bygningen til Geologisk Institut blev opført i 1965-66 som en midterkorridorbygning i tre etager samt en et-etages auditoriebygning. I 1967 blev der etablret et underjordisk stenmagasin, under parkeringspladsen og vejarealet sydøst for bygning 1120. 

Fra 2006 har størstedelen af Institut for Geoscience haft til huse i bygningskompleks 1670 (det tidligere Aarhus Kunstmuseum) belliggende i den sydlige del af Vennelystparken. En del af instituttet befinder sig stadig i bygningskompleks 1120 i Universitetsparken.

Retningslinjer

Bevaringsmanualens retningslinjer for bygningskomplekset. 

Se dertil oplysninger om materialer og bygningsdele i menuen til venstre.

Facader og tag

Retningslinjerne for bygningernes facader og tag skal følges for at fastholde den ensartede høje kvalitet og det samlede helhedsindtryk. 

Ændringer på bygningernes facader og tag udføres af AU Bygninger som udvendigt vedligehold. Kontakt AU Bygninger for nærmere aftale, hvis et interiørprojekt vil medføre ændringer i bygningens ydre eller udearealer.

I januar 2023 er der offentliggjort en ny skiltemanual med retningslinjer, der skal følges ifm. skiltning på alle Aarhus Universitets eksisterende og nye bygninger. Download skiltemanualen her.

Gangarealer og trapperum

Det skal tilstræbes at bevare rummenes oprindelige bygningsdele og materialer, og hvor de ikke fremstår oprindelige, bør de i størst muligt omfang tilbageføres til det oprindelige udtryk. Dette gælder rummenes loft, gulv- og vægoverflader samt aptering som døre, fast inventar, snedkerdetaljer, vinduesbundplader mv.

Projekter, der medfører ændringer i forhold til det oprindelige udtryk, aftales med AU Bygninger.

Forespørgsler til AU Bygninger sendes til tek@au.dk.

Retningslinjerne i den bevarende lokalplan 376 gælder forud for retningslinjerne i AUs manual for Universitetsparken og Vennelystparken. 

Kildeliste

Christensen, Ingeborg (2005): "Aarhus Universitet 1978-2003". Aarhus Universitetsforlag, side 285.

Lykke, Palle (1992): “Billeder af Aarhus Universitets historie”. Aarhus Universitetsforlag, side 53.

Møller, C.F. (1961): “Aarhus Universitets bygninger 1933-1961”. Aarhus Universitet, side 3.

Møller, C.F. (1978): ”Aarhus Universitets bygninger”. Universitetsforlaget i Aarhus, side 114-115.

Aarhus Universitet (1964): "Aarhus Universitet Aarsberetning 1963-64". Universitetsforlaget i Aarhus, side 32-33.

Har du spørgsmål eller kommentarer? 

... er du velkommen til at sende en mail til AU Bygninger på tek@au.dk